kontakta mig

vill du komma i kontakt med mig använd formuläret här bredvid eller skicka ett mail till hanna@hannawendelbo.com 

35 Trädgårdsvägen
Hallands län, 434 91
Sweden

0702938090

BLOGG

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

FEM FINA KVISTAR ATT DRIVA I BLAD OCH BLOM

Hanna Wendelbo

SpringFlowersInBloom_HannaWendelbo

Så här års är längtan efter våren nästan outhärdlig. I mina fönster står miniväxthus med tidiga frösådder av chili, tomat och jätteverbena och växer till sig, men utanför är det grått, rått och kallt. Marken är frusen, så det går inte heller att ordna med något utomhus. Men en sak man kan göra för att tina upp ett fruset odlarhjärta är att ta in kvistar av olika sorter och driva i blom och blad. Här är mina topp 5 favoriter just nu:

Forsythia_HannaWendelbo

1. FORSYTHIA

Denna gula blomma kan var den enklaste av alla att få till att blomma inomhus. Sprider vårkänslor så det riktig spritter om det med sina solgula blommor.

ForsythiaKvist_HannaWendelbo

2. PRYDNADSKÖRSBÄR

Jag har aldrig ångrat att vi för två år sedan planterade två stora välväxta exemplar av prydnadskörsbär, Prunus Accolade, i trädgården. När de blommar bjuder de på sådan skönhet att hjärtat nästan hoppar ur bröstet på mig. De kan vara lite kinkiga att driva upp inomhus, men om man byter vatten på dem var tredje dag och då passar på att duscha kvistarna under kranen och ge dem en ny snittyta så brukar de belöna rikligt med de vackraste blommor.

Prydnadskörsbär_HannaWendelbo
PrunusAccolade_HannaWendelbo

3. SVARTA VINBÄR

De underbara gröna bladen som vecklar ut sig på svarta vinbärskvistar vill jag inte vara utan så här års. Lukten från dem är helt magisk och bladen är extremt dekorativa. En annan fiffig sak med svarta vinbär är att de gärna sätter rötter, så när jorden börjar bli varm ute kan man plantera en ny fin planta.

SvartaVinbär_HannaWendelbo

4. SYREN

Ytterligare en växt som jag egentligen mest tar in för de vackra bladen. Det är helt otroligt att se hur mycket blad som gömmer sig i de hårda knopparna. När syrenbladen vecklar ut sig känns det nästan som trolleri.

Syren_HannaWendelbo

5. VILDA KÖRSBÄR

Jag brukar prova olika sorters körsbärskvist-varianter, så som körsbär, klarbär, moreller och alla är verkligen lika söta. Dessa blommor står sig inte så länge, men är inte alls så svåra att driva upp i blom som prydnadskörsbären är kan jag uppleva.

SpringFlowerMoodboard_HannaWendelbo

Visst får man en härlig förnimmelse om vad som komma skall? Våren står där och väntar på oss runt hörnet, men jag lånar lite av den redan nu.

Jag provar även att driva slån, äpple, vanliga körsbär, blåbär, ginst och rododendron i blom. Blir så lycklig över blommor och blader som naturen bjuder på, helt gratis!

/Hanna Wendelbo