kontakta mig

vill du komma i kontakt med mig använd formuläret här bredvid eller skicka ett mail till hanna@hannawendelbo.com 

35 Trädgårdsvägen
Hallands län, 434 91
Sweden

0702938090

BLOGG

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

HUR MAN RITAR EN MÖNSTERRAPPORT

Hanna Wendelbo

HannaWendelbo_Patterndesigner

Här om dagen testade jag att köra Live på Instagram där jag bjöd in till en liten minisejour i hur man kan rita mönster på ett enkelt sätt utan dyr utrustning. Det var hur roligt som helst och massa spännande frågor strömmade in under tiden.

HannaWendelbo_Designer

Jag visade en enkel teknik för att jobba med en rapportering som baseras på ett kvadratiskt rapportmått, som det behöver vara när man tex ritar tapetmönster för djuptryck eller limtryck. Till min hjälp hade jag notis-lappar, vilket är min favoritmetod när det gäller att skissa på mönster, oavsett produktgrupp eller tryckteknik. När Liven var avslutad var jag så kreativt igång att jag inte ville lämna mönstret som jag hade skissat fram under sändningen. Jag tog en av de fyra små post-it-lapparna och scannade in i datorn, där jag bearbetade den en aning, drog upp skalan och skrev ut i A4-format.

HannaWendelbo_WallpaperDesigner_sketch

Därefter kalkerade jag av den grova utskriften på ett vanligt ritpapper. Viktigt är att behålla markeringar som visar mönsterrapportens början och slut, man vill inte riskera att något hamnar snett!

HannaWendelbo_WallpaperDesigner_Reservage

Jag kände att mönstret skulle göra sig i en bläckteknik plus att jag kände mig lite bläckigt blå denna dag. För att få ett lätt uttryck så reserverade jag alla tecknade linjer med reservage-gummi med en smal pensel.

HannaWendelbo_WallpaperDesigner_Patternrepeat

Därefter målade jag i alla mönsterformerna med en laverande effekt, för att bygga former trots att jag bara använde en kulör. På bilden ovan kan man se min post-it-lapp med mönster jag snabbt skissade upp under sändningen och sedan hur det blev efter en del bearbetning och val av uttryck.

HannaWendelbo_WallpaperDesigner

Sedan suddade jag bort blyertslinjer och reservage och framträdde ett mönster som matchade både mitt humör, kaffekoppen och den kvittrande koltrasten som skuttade runt utanför fönstret.

Jag vill tacka alla som ville vara med i sändningen, det var superkul, men jag har massa idéer på hur jag kan förbättra det hela. Kommer nog snart igen sända Live, har du förslag på frågor som du vill att jag ska ta upp, eller konstruktiv feedback på dagens sändning, tveka inte att skicka mig ett mail eller skriva en kommentar på Instagram. Hoppas att vi ses då!

/Hanna Wendelbo