kontakta mig

vill du komma i kontakt med mig använd formuläret här bredvid eller skicka ett mail till hanna@hannawendelbo.com 

35 Trädgårdsvägen
Hallands län, 434 91
Sweden

0702938090

BLOGG

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

TRÄDGÅRDSDRÖMMAR & FRÖSÅDDER

Hanna Wendelbo

HannaWendelbo_fröpåsar

Jag fick en fråga om vad jag odlar i min trädgård och den fick mig verkligen att börja klura. Jag odlar massa blommor och en hel del ätbart. Mycket väljer jag utifrån att det är så härligt att kunna plocka in så stora blomsterbuketter som möjligt så att jag har dem nära mig så att de bara genom sin uppenbarelse lockar mig till att börja rita, skissa eller blomsterpilla.

HannaWendelbo_blommor

I år drömmer jag extra mycket om ett växthus, vilket verkligen skulle förlägna odlingssäsongen på våren och hösten. Det är många gånger en utmaning att odla så mycket som jag gör utan ett växthus, i perioder får vardagsrummet fungera som barnkammare för alla försådder och ibland lånar jag in mig i en odlingsväns växthus. Man får vara lite fiffig, men det är också lite krångligt! Så här i början på februari så ligger en del fröer redan i jorden. Först ut i januari är sådden av min absoluta favorit, jätteverbenan, den lila stjärnfloriga blomman på bilden ovan och chilli i lite olika varianter. Därefter följer tomater och i år har jag även provat att fröså gojibär!

HannaWendelbo_blåklint

I mars sår jag:

Blåklint, gärna både klassiskt blå och någon vit eller rosa variant.

Zinnia, viket blev en ny favorit förra året. Så pass att jag ritade ett tapetmönster med den blomman som modell.

Praktvädd, för att den är så vacker i rabatten och i buketter.

Lejongap, är också en tålig favorit. Har man tur blir det riktigt mycket av den och sedan hjälper den till att självså sig i rabatterna.

Rosenskära, i många olika varianter. Vita, rosa, dubbla, två färgade. Rosenskäran är så tacksam och blommar rikligt ända till in på hösten.

HannaWendelbo_Trädgård
HannaWendelbo_Rosenskära

I april sår jag:

Vallmo, förra året råkade jag så pionvallmo, och förälskelsen blev total! Mer av den blir det i år.

Solrosor, olika sorter. Blir till fantastiska väggar i trädgården och växtkraften i dem fascinerar varje år.

Ringblomma, olika sorter som drar sig åt det rosa, aprikos hållet helst. Men jag brukar bli så lycklig när de kommer och är de då orangea så får det gå det med.

Krasse, som är så fint att fylla krukor med.

Borstnejlika, provade jag förra året och misslyckades, nytt försök i år.

Sommarslöja, en verklig älskling i buketterna. Den sår jag gärna även direkt utomhus, så att den finns under en längre period.

HannaWendelbo_ringblomma
HannaWendelbo_luktärtor

Ja, det är på ett ungefär vad jag försår när det gäller blommor till trädgården. Det brukar bli en hel del annat också då jag försöker samla in frön från blommor jag gillar i min eller vänners trädgårdar. Och alltid hittar jag någon liten fröpåse någonstans som jag sedan spontansår någon ljum kväll i maj. Dessutom så försöker jag odla en hel del ätbart, men det brukar jag så rakt upp och ner i odlingslådorna i köksträdgården.

HannaWendelbo_septemberblommor

I september ser sommarbuketterna ut så här, med zinnia, rosenskära, jätteverbena, luktärtor och ringblommor. Då känner jag mig rik och inspirationen till att rita ligger verkligen på topp!

Vilken är din favoritblomma?

 

/Hanna Wendelbo