kontakta mig

vill du komma i kontakt med mig använd formuläret här bredvid eller skicka ett mail till hanna@hannawendelbo.com 

35 Trädgårdsvägen
Hallands län, 434 91
Sweden

0702938090

BLOGG

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

JODÅ, "MÖNSTERDROTTNINGEN" RITAR TAPETER IGEN...

Hanna Wendelbo

Hanna_Wendelbo_blogg_Magnolia

I november sa jag hejdå till ett fantastiskt tapetgäng i Ulricehamn på Sandberg Wallpaper för att prova min egna vingar. Jag har sedan dess jobbat med otroligt roliga projekt, så som att ta fram mitt första print Angel Wings 1 och blomstermandala workshop med Mercedes Benz i Stockholm. Jag har skissat och ritat och också märkt att jag gärna vill tänka i mönster, rapporter och upprepningar.

Hanna_Wendelbo_blogg_blue_wallpapers

Någon dag in på det nya året fick jag ett samtal från en vän som frågade om inte jag ville rita tapeter, jo sa jag, men hur? Strax var ett möte bokat hos det svenskägda familjeföretaget Midbec och jag fick presentera mina idéer, baserade på bara det jag vill göra och uttrycka. Och far och son Bengt och Per Johnson gillade det jag visade!

-Att fortsätta med tapeter känns väldigt naturligt och att då få samarbeta med Midbec som har påbörjat en egen linje ”Designed by Midbec”, där kollektioner från designer Björn Nilsson ingår, känns otroligt spännande. Detta blir en bra plattform för mig att utveckla tapetmönster som utgår helt och hållet från mitt egna formspråk. Jag hittar min inspiration i klassiska nordiska miljöer och dekorativa element som blommor och natur. Jag tror att när första kollektionen kommer ut kommer det vara en del överraskningar, men också ett stort mått av igenkänning av både min hand och färgskala.

Hanna_Wendelbo_designer

Jag är så glad för detta samarbete vilket medverkar till att jag får fortsätta att rita tapetmönster, som jag älskar så mycket! Dessutom har jag en hel del andra roliga samarbeten på gång som jag snart ska berätta mer om. Det är både kul, pirrigt och utvecklande att vara frilansdesigner!

/Hanna Wendelbo