kontakta mig

vill du komma i kontakt med mig använd formuläret här bredvid eller skicka ett mail till hanna@hannawendelbo.com 

35 Trädgårdsvägen
Hallands län, 434 91
Sweden

0702938090

BLOGG

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

MÅLA PÅSKÄGG

Hanna Wendelbo

EasterEgg_HannaWendelbo_blomma

Påsken är en av mina favorit-högtider. Det är då våren på riktigt gör sitt intåg och vi gör vårt bästa för att  fira in den med  familj och vänner utan så mycket krav och traditioner.

Men en stor tradition finns och det är att måla ägg, den gör jag inte avkall på! I min familj har det sedan jag var mini obligatoriskt att på påskaftons förmiddag samla alla i köket och måla ägg så att det står härliga till. Alla mina systrar, mamma och pappa deltar med liv och lust i att dekorera äggen. Stämningen där i köket brukar bli varm, uppsluten och koncentrerad. Som en stunds mindfulness tillsammans innan vi ska sätta oss ner och njuta den goda påskmaten. Alla mina 3 systrar och för den delen numera även våra barn är väldigt kreativa och det brukar bli de mest fantasifulla ägg man kan tänka sig!

Påskägg_HannaWendelbo_måla

I år tog jag ut glädjen att få dekorera i förtur och målade ägg gjorda av trä. Först målade jag de trärena äggen med en matt färg, för att de skulle likna riktiga ägg. Och därefter målade jag av hjärtans lust med matt dekorfärg.

Påskägg_HannaWendelbo_design

Det blev nästan som en skissprocess för mig. Helt kravlöst dekorerade jag ytan med blommor och blad och vad som föll mig in!

Påskägg_HannaWendelbo_Fågel

Självklart fylldes ett par ägg även med motiv av fåglar. Svårt att motstå när koltrasten sitter utanför fönstret och joddlar sig igenom de ljusa vårkvällarna.

HannaWendelbo_Påskägg_Designhjälpen

Ett ägg la jag ut på försäljning hos Designhjälpen, mitt och min mans pro-bono initiativ på Instagram. Designhjälpen har vi drivit tillsammans sedan september 2015 och samlat in mer än 600.000 kr som bland annat gått till Röda Korset och deras hjälp på plats i det krigshärjade Syrien. Ägget såldes på ett par sekunder och finns nu hos Erick i Stockholm.

EasterEgg_HannaWendelbo_flowers

Önskar dig en riktigt GLAD PÅSK och hoppas att du får möjlighet att dekorera riktigt många ägg!

 

/Hanna Wendelbo