kontakta mig

vill du komma i kontakt med mig använd formuläret här bredvid eller skicka ett mail till hanna@hannawendelbo.com 

35 Trädgårdsvägen
Hallands län, 434 91
Sweden

0702938090

BLOGG

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

10 TIPS FÖR ATT KICK-STARTA KREATIVITETEN

Hanna Wendelbo

Nytt år och nya möjligheter, men om det känns så där trögt och ringrostigt och man inte riktigt kan ta sig för att göra något? Som om det ligger ett osynligt, oöverstigligt hinder mellan dig och det där härliga flowet och du inte bara vet hur du ska börja? Precis så har jag känt denna vecka när jag märkt att alla andra rivstartat sitt nya arbetsår, medan jag fortfarande ligger kvar i soffan under en tjock filt och bara är. Bot och bättring, det finns metoder för att få igång det härliga kreativa flowet igen!

Här är min 10-i-topp-lista på hur man kickstartar sin kreativitet:

  1. Följ din första tanke och stanna med den i minst 15 minuter innan du får lov att avsluta. Kanske är det en idé om en teknik? Eller ett motiv? 
  2. Rita ett självporträtt. Det behöver inte vara fint, likt, vackert, konstnärligt. Låt det bara vara en övning för att få pennan till att jobba på pappret.
  3. Ta upp en gammal ofärdig teckning/målning, jobba med den i minst en kvart innan du får lägga undan den och dissa den för att den faktiskt är riktigt kass. 
  4. Ta en promenad, gärna längs en väg du vanligtvis inte brukar gå. Gärna under dagtid så att du fyller på dina D-vitamin förråd.
  5. Gör en mandala av de växter/material du hittar längs din väg. Kan verkligen vara en utmaning att hitta material så här års med frost och snö.
  6. Bläddra i en bok med botaniska illustrationer, rita av första bästa, vänta inte på inspirationen, utan bara rita.
  7. Reflektera över vad som syns utanför ditt fönster. Ser molnen konstiga ut? Är det en koltrast som vill bli avritad?
  8. Läs en bok om en kreativ människa och hens process. Just nu läser jag boken om Ingegärd Råman, och den har onekligen fått mina tankar att snurra.
  9. Våga misslyckas. Oftast är det den spärren som gör att motståndet att sätta pennan till pappret blir så ofantligt stort.
  10. Drick kaffe. En kopp koffein sätter fart på knoppen. 
KretivitetsTips_HannaWendelbo

Jo, och jag kan säga att detta funkar! Jag har ännu inte behövt ta till alla tipsen, för nu känner jag att jag är på gång igen!

/Hanna