kontakta mig

vill du komma i kontakt med mig använd formuläret här bredvid eller skicka ett mail till order@hannawendelbo.com 

35 Trädgårdsvägen
Hallands län, 434 91
Sweden

0702938090

BLOGG

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

FROSTTÅLIGA VÅRBLOMMOR I KRUKA

Hanna Wendelbo

Inlägget presenteras i samarbete med Hasselfors Garden

Trädgården har börjat vakna ur sin vintervila och nu äntligen är det tid för att göra fint i krukorna utomhus. Än kan det komma både en och två frostknäppar så det är en god idé att vara noggrann med både växtval och hur man planterar krukorna smartaste sättet så här på vårkanten. Här bjuder jag på mina bästa tips!

Hasselfors Garden har släppt en ny produkt på marknaden som är träull. Framför allt är den tänkt att användas i jordgubbslandet, där man lägger den under bären för att de ska hålla sig fina och inte bli så jordiga under sommaren. Träullen är även perfekt för att skydda pumporna under sensommarens odlingar för att skydda dem från skav och direktkontakt med marken. Ett annat användingsområde, vilket jag provade under vintern är att träullen även är perfekt att vinterförvara sina dahliaknölar i. (Det lovar jag att påminna om när det är dags!)

Träullen har även isolerande egenskaper och är därför perfekt att skydda de känsliga vårblommorna i krukan med. Förutom att det är praktiskt blir det även en fin detalj, eller hur?

Krukorna som jag bottnar med återanvända leca-kulor (vill du veta mer om mitt smarta life-hack klicka in här!) fyller jag sedan på med ny härlig, frisk U-jord från Hasselfors Garden

Tåliga växter i den vita färgskalan

I den ena krukan har jag valt växter i den vita färgskalan så som vita penseer, vit gyllenlack och silvernjurvinda. Den vita gyllenlacken doftar magiskt och blommar oftast ända in i juni. Då brukar jag klippa ner den helt och ställa undan krukan på skuggig plats. När sedan temperaturen blir svalare på sensommaren kan den komma tillbaka med ett andra flor och blommar sedan ända in i frosten.

Tåliga växter i den lila färgskalan

I den andra krukan har jag valt mer dramatiska och mörkare toner. Kungsängsliljan förundrar mig alltid med sitt rutiga mönster och trivs i den svala vårluften. Till det kompletterade jag med mörkt lila svarta frissiga penseer och trifolium med mörkt bladverk. När man planterar i kruka kan mant a sig en funderare på hur dels de olika färgerna i blomma och bladverk står mot varandra, men även att växterna har olika höjd. Det är vackert när de väver in i varandra på olika nivåer. 

För att ytterligare skydda växterna mot kalla nätter har jag stuckit ner videkvistar och format som en tipi. Det blir dekorativt, men även en väldigt smart ställning att använda sig av om man ser att temperaturen ska sjunka under natten och svepa över några lager med väv. I det lilla tältet är alla växterna skyddade!

Hoppas att du njuter av spirande vårkänslor i din trädgård!

// Hanna

P.S Om du gillar blogginlägget får du gärna klicka i en like nedan. Då vet jag vad jag ska skriva mer om! D.S