kontakta mig

vill du komma i kontakt med mig använd formuläret här bredvid eller skicka ett mail till hanna@hannawendelbo.com 

35 Trädgårdsvägen
Hallands län, 434 91
Sweden

0702938090

BLOGG

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

SOMMARKLÄNNINGAR I SAMARBETE MED PROVRUMMET

Hanna Wendelbo

SAMTLIGA BILDER FOTOGRAF NATALIE GREPPI

HannaWendelbo_Provrummet_varkollektion_FotografNatalieGreppi_WEB-24.jpg

Att rita kläder har varit min dröm sedan jag var liten flicka och draperade mig i mormors blommiga gardiner i ett sovrum som badade i solljus. Jag fantiserade ihop tygstycket till underbara blommiga klänningar och såg framför mig hur vackert tyget skulle dansa runt kroppen. Med denna barndomsfantasi på näthinnan tog jag mig an klädkollektionen i samarbetet med Provrummet.

HannaWendelbo_Provrummet_varkollektion_FotografNatalieGreppi_WEB-25.jpg
HannaWendelbo_Provrummet_varkollektion_FotografNatalieGreppi_WEB-26.jpg

Inspirationen till de två tygmönsterna kommer från alla de blommor jag odlar i min trädgård. Ständigt lockar trädgårdens blommor till att rita nya mönster och när jag äntligen fick chans att rita mönster till de mest perfekta sommarklänningarna fick jag genast upp bilder på närhinnan om hur de skulle se ut.

Kollektionen består av totalt 8 plagg. Tre klänningar och en blus i vardera två olika färgställningar. Dessutom är det två olika kvalitéer vi har tryckt tygerna på, den ena är vävd och den andra i jersey, men med det gemensamt att det är ÖKOTEX-certifierad viskos. Samtliga val vi har gjort i denna kollektion är med ett hållbarhetstänk i åtanke.

Det kändes naturligt att börja måla blommor i akvarell och sedan sätta samman dem till en vacker textil. Det första mönstret Cosmea landade på en vävd viskos med ett mjukt fall, perfekt för skjortklänning och blus. Min inre vision var att mönstret som dekoreras av rosenskära och blåklint ska vara som en kamouflage-klänning i min trädgård. När jag går ut i denna klänning i min trädgård blir jag dold för världen och kan gömma mig här i ett blommande hav i flera timmar. Skjortklänningen har även den fantastiska detaljen med gömda fickor, något jag verkligen bara älskar!

HannaWendelbo_Provrummet_varkollektion_FotografNatalieGreppi_WEB-16.jpg
HannaWendelbo_Provrummet_varkollektion_FotografNatalieGreppi_WEB-19.jpg

Cosmea-mönstret finns även i en blå färgställning, botten är svagt cremfärgad och blommorna är i en härlig koboltblå ton. Den vävda viskosen med det fantastiska fallet gör sig så makalöst fint i skjortklänningen. Kjolen har ordentligt med vidd, utan att bli för mycket och ärmen är skönt trekvarts. Jag är så glad för denna modell och hoppas att du med ska gilla den! Textilen har så vackert tryck så man kan riktigt se varenda penseldrag som har modellerat fram blommorna.

HannaWendelbo_Provrummet_varkollektion_FotografNatalieGreppi_WEB-18.jpg
HannaWendelbo_Provrummet_varkollektion_FotografNatalieGreppi_WEB-29.jpg
HannaWendelbo_Provrummet_varkollektion_FotografNatalieGreppi_WEB-32.jpg

Även blusen är sydd i detta tygmönster och kommer därmed i både rosa och blått. Modellen är så pass lång att den går fint att stoppa in i linningen eller ha löst hängande. Ärmen avslutas med en liten volang och v-ringningen gör den otroligt enkel att bära. Fin till både jeans eller kjol!

HannaWendelbo_Provrummet_varkollektion_FotografNatalieGreppi_WEB-28.jpg
HannaWendelbo_Provrummet_varkollektion_FotografNatalieGreppi_WEB-15.jpg

Det andra mönstret ”Floral Tolie” landade på en mjuk vävd ökotex-certiferad viskos trikå med någon procent uppmaning av elastan för passformens skull. Här har jag avbildat trädgårdens blommor som en linjeteckning i tusch, och möjligen att man an känna ett visst släktskap med tapetmönster i denna design?

Jag gillar verkligen att måla med tusch på detta sätt, linjerna blir levande men samtidigt mjuka och följsamma. Ett mönster som gör dig extrabra i dessa två sommarklänningar och färgställningar.

HannaWendelbo_Provrummet_varkollektion_FotografNatalieGreppi_WEB-12.jpg
HannaWendelbo_Provrummet_varkollektion_FotografNatalieGreppi_WEB-11.jpg

Den första klänningen har lång ärm som avslutas med en lätt puff. Modellen slutar precis under knäet, ringningen går omlott, men är fast. I midjan sitter ett band som kan knytas antingen på ryggen eller fram, beroende på vilket uttryck man vill ha. Modellen är smickrande för en glad och kvinnlig kropp, som min.

HannaWendelbo_Provrummet_varkollektion_FotografNatalieGreppi_WEB-5.jpg
HannaWendelbo_Provrummet_varkollektion_FotografNatalieGreppi_WEB-8.jpg
HannaWendelbo_Provrummet_varkollektion_FotografNatalieGreppi_WEB-9.jpg

Klänningen kommer i två olika färgställningar, rosa och blå. Älskar dem båda. Om man vill kan man bära klänningen till vardags med sneakers eller styla upp den med klackar och accessoarer och använda till fest. Men jag kan ge garanti om att den är så skön. Jätteskön!

HannaWendelbo_Provrummet_varkollektion_FotografNatalieGreppi_WEB-33.jpg

Den tredje klänningen går i omlott och har gott om sväng om i kjolen. På mig, som är 172 cm lång och bär L, blir den vadlång. Ärmen är aningen klockad och självklart kommer även denna i både rosa och blått.

HannaWendelbo_Provrummet_varkollektion_FotografNatalieGreppi_WEB-2.jpg
HannaWendelbo_Provrummet_varkollektion_FotografNatalieGreppi_WEB-3.jpg

Jag är otroligt stolt och glad över samarbete med Provrummet, ett riktigt drömprojekt, där vi tillsammans har jobbat mot en gemensam målbild att skapa de vackraste sommarklänningar som tänkas kan som hyllar den kvinnliga kroppen på bästa sätt!

Fotografen som alltid skapar magi med sina bilder är Natalie Greppi. Hennes fantastiska portfolio vill du inte missa www.greppi.se. Stylisten som har gjort mig så fin är Maria Qvist.

Hoppas att du ska hitta din egna personliga favorit som ska få stanna i din garderob riktigt länge och bli älskad och använd. Det här är en kollektion sommarklänningar som ska passa till både vardag och fest. Och som jag vill att du ska känna dig riktigt trygg och fin i!

Berätta gärna för mig om du bestämmer dig för att köpa en klänning eller blus och visa mig gärna hur du väljer att bära plagget i sommar. Använd #hannawendelboprovrummet så hittar jag dig på Instagram!

Kram

// Hanna

P.S. om du gillar detta blogginlägg så får du hemskt gärna klicka i en “like” nedan. D.S