kontakta mig

vill du komma i kontakt med mig använd formuläret här bredvid eller skicka ett mail till hanna@hannawendelbo.com 

35 Trädgårdsvägen
Hallands län, 434 91
Sweden

0702938090

BLOGG

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

ALLA HJÄRTANS DAG KORT

Hanna Wendelbo

HannaWendelbo_akvarell_kort-14.jpg

Till Alla Hjärtans Dag vill man ge något fint och riktigt speciellt och vad passar bättre då än ett kort som du har målat själv? Fyll insidan av kortet med söta ord om den du gillar och kärleken kommer att spira!

HannaWendelbo_akvarell_kort-10.jpg

För att göra det enkelt för dig bjussar jag här på förlagan till detta kort. Antingen skriver du ut det precis som det är och färglägger efter tycke och smak. Men du kan även använda pdf:en som en förlaga till din illustration. Klicka på länken nedan för att komma till den nedladdningsbara pdf:en.

HannaWendelbo_akvarell_kort-4.jpg

I veckan sände jag en Live på Instagram där jag visade hur jag gör när jag målar akvarell. Bilden ovan var mitt exempel och nu kan du själv prova med samma blomma som förlaga. Ibland kan det vita pappret vara så skrämmande och då är det skönt att använda någon annans arbete som modell.

HannaWendelbo_akvarell_kort-2.jpg

För att föra över förlagan på mitt akvarellpapper använder jag mitt ljusbord och kalkerar av. Om man inte har ett ljusbord går det bra att använda sig av en fönsterruta med en lampa eller solsken på andra sidan.

HannaWendelbo_akvarell_kort-3.jpg

När jag målade upp detta kort valde jag att ha kvar blyertsteckningen under akvarellen. Tycker oftast att det blir en väldigt fin effekt i det färdiga resultatet.

HannaWendelbo_akvarell_kort-5.jpg

När jag målar akvarell målar jag som i lager. Första lagret lägger jag på tunt och ljust med en större pensel. Ju fler lager jag lägger på desto finare blir penseln och mer pigmentrik blir färgen.

HannaWendelbo_akvarell_kort-7.jpg

Så här blev mitt färdiga resultat på mitt Alla Hjärtans Dag Kort! Nu ska jag bara klura ut lite gulliga saker att pränta ner på insidan…

Om du tycker det vore kul att veta lite mer om hur jag använder akvarellfärger för illustrationer och mönsterdesign vill jag tipsa om min kommande bok Hannas Blomsterpill & Mönsterlek som kommer ut på Roos & Tegner i början på april. Där går jag grundligt och på djupet igenom vilket material jag använder och hur jag tänker när jag målar akvarell. Det finns så många olika sätt och tekniker att använda akvarellfärgerna på, det tog mig ett tag att komma på hur jag trivs med dem och hoppas nu att jag kan inspirerar fler till att hitta sitt sätt! Det är ju så kul!

All Kärlek!

// Hanna

P.S Om du tyckte det var en bra idé att jag bjussade på denna Alla Hjärtans Dag förlaga får du gärna klicka i “Like” nedan. Då vet jag vad du gillar och kan göra fler inlägg som detta. D.S