kontakta mig

vill du komma i kontakt med mig använd formuläret här bredvid eller skicka ett mail till hanna@hannawendelbo.com 

35 Trädgårdsvägen
Hallands län, 434 91
Sweden

0702938090

BLOGG

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

BLOMSTERMANDALA-WORKSHOP MED MERCEDES BENZ

Hanna Wendelbo

HannaWendelbo_mercedesbenz_blomstermandalaII.jpg

Blomstermandala-workshop, för fjärde gången, jajemen (!) tillsammans med Merceds Benz. Denna gång var det en härlig skara på fyrtio nyfikna människor som sökt sig till Mercedes Benz Pop-Up Store på Regeringsgatan i centrala Stockholm för att förenas i en afton i craftifulness i blommornas magiska värld.

Blomsterfrämjandet_Svenskodlat.jpg

Blomsterhavet, som snart skulle dissekeras ner till sina beståndsdelar, kommer från Blomsterfrämjandet. De svenskodlade krukväxterna var frodiga härliga exemplar av till exempel begonior, engelsk pelargon, vivor, geranium och hortensia. Rena lyxen att sätta tänderna, nej jag menar händerna i! Färgskalan dominerades av rosa, aprikos och cerise, med accenter i blått, gult och vitt. Tror att vi alla drabbades av vårkänslor inför detta blomsterhav. 

Mercedes_Benz_popup_Stockholm.jpg

Mercedes Benz Pop Up Store är i två etage, men de lyxiga, härliga bilarna i ovanplan och denna fina lokal i nedre plan. Här serveras läckra luncher från Råkultur på vardagarna och dessutom är lokalen perfekt ställe att sitta och jobba på om man behöver miljöombyte någon dag. Och när det är dags för mandala-workshop kan jag knappast tänka mig en bättre lokal! När man blomsterpillar har man en viss tendens att sprida ut sig, men vi fick plats här allihop även om blombladen placerades både här och där.

Blomsterpill-med-HannaWendelbo.jpg

Mina blomstermandala-workshop börjar alltid med en kort dragning om varför det är så härligt att blomsterpilla, hur jag började med det och blev smått besatt, och några små tips på vägen hur man går till väga för att köra igång. Det kan vara en viss tröskel man behöver ta sig över när man ska göra det förbjudna och ta sönder en vacker blomma, men med en hjälpande hand i rätt riktning brukar det lossna ganska så fort. 

HannaWendelbo_BlomstermandalaWorkshop.jpg

På mina workshopar visar jag två olika sätt som jag vill att man ska prova på. Har man andra idéer är man så klart så välkommen att prova, men för att man ska känna sig trygg och komma igång kan det vara skönt med konkreta råd och tips, vilket jag gärna bidrar med! Första metoden är att göra en klassisk mandala-form, då man börjar med att lägga ut en blomma i centrum och sedan fördelar blomblad som ringar runt det växande utåt. Trixet i sammanhanget är att våga bryta ner blomman till dess minsta lilla beståndsdelar, då det är så oväntade färger och formen man kan hitta där som inte är synliga vid första anblicken. Alltid så fascinerande!

HannaWendelbo_Mercedespopupse_Blomstermandala.jpg

Andra metoden är att "bara" lägga en halv form som man sedan med hjälp av appar i mobilen speglar och leker fram mönsterbilder. Det är något spännande som händer när man fotar sitt blomsterpill och sedan ser det på sin lilla skärm i mobilen, man ser det helt enkelt på ett annat sätt och fylls av välbefinnande för det är så vackert att titta på! I workshoparna uppmanar jag deltagarna att hela tiden fotografera sitt alster och testa i appar för att sedan gå tillbaka till blomsterpillandet. Det finns något intressant i processen där man vandrar mellan det digitala till det taktila i fingerspetsarna och tillbaka till skärmen på mobilen.

Pysselproffsen_Blomstermandala.jpg

Det blir en synnerligen speciell stämning under dessa workshops, kreativiteten flödar, stämningen är lugn och koncentrerad, fylld av flow, men energinivån är på topp! Pysselproffsen Dnilva, Created by Malin och DIYSweden in action. Nyfiken på allas alster kika in på Instagram under hashtagen #blomsterpillmedhanna. 

Blomstermandala-MercedesBenzPopup.jpg

Min kära tapetvän Emmie valde att lägga ut sin mandala på en marmorskiva, hur vackert blev inte det?

BlomstermandalaWorkshop_HannaWendelbo.jpg
HannaWendelbo_BlomsterpillmedHanna1.jpg
MercedesBenz_Blomstermandala_HannaWendelbo.jpg

Kreativiteten flödar och allt eftersom kvällen lider blir konstverken mer och mer kreativa. Här är Mercedes-logga, som ursprungligen ritades 1909, tolkad i blomsterpill. Fint, eller hur?

HannaWendelbo_BlomsterpillmedHanna_II.jpg
PlodderPR_Mercedes_Benz.jpg

Härliga Ploddran som håller i alla roliga event hos Mercedes Pop-Up Store. Glömt inte bort att följa henne på Instagram och Facebook så att du inte missar något härligt event under året. Jag överhörde att hon har riktigt roliga grejer på gång!

 

Nästa gång det är dags för blomstermandala-workshop kan det mycket möjligt bli i Göteborgs-trakten. Klicka in och följ mig på Facebook eller Instagram så missar du inte när jag berättar mer om det!

Må gott!

// Hanna Wendelbo