kontakta mig

vill du komma i kontakt med mig använd formuläret här bredvid eller skicka ett mail till hanna@hannawendelbo.com 

35 Trädgårdsvägen
Hallands län, 434 91
Sweden

0702938090

BLOGG

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

BLOMSTERMÅLA- MIN NYA TAPETKOLLEKTION I SAMARBETE MED MIDBEC

Hanna Wendelbo

Blomstermåla_HannaWendelbo_Marguerite

I dag, den 29 augusti kommer så äntligen det datum jag har gått och väntat på med stor förväntan. Just denna dag släpps min första tapetkollektion i eget namn och detta känns så stort! Jag är så glad och tacksam för att Midbec Wallpaper har gått in i detta projekt och stöttat mig till 100 %, utan dem hade det nog inte blivit några mer ritade tapeter från mig. 

Processen har varit kringlig och krokig från den första idén till den färdiga produkt som kommer ut i dag, men jag tror aldrig att jag har ritat så mycket på så kort tid. Processen påbörjades i början på februari och det lossnade rejält när jag fick ärva en vacker gammal stilstudiebok från min mans bortgångna faster Lena. Lena var möbelsnickare skolad på Carl Malmsten och jobbade med finsnickeri hela sitt liv. Stilsäker och ubersestetisk var hon. och det var inte utan vördnad jag började bläddra i boken.

HannaWendelbo_Blomstermåla.jpg

När jag fick boken i mina händer föll mitt intresse på det parti som gav exempel på den gotiska stilen, detta rikt dekorerade uttryck som alltid har fascinerat mig. Som formgivare är jag inte den enda som funnit inspiration i gotiken. För Arts and Crafts rörelsen med William Morris i spetsen var det här de hämtade sina idéer och inspiration. Utifrån den dekorerade stenstoden från ett italienskt palats började jag skissa på ett mönster med hjälp av post-it tekniken.

HannaWendelbo_Blomstermåla_Rosa_skiss.jpg

Jag tycker om att skissa fram mina mönsteridéer med papper och penna. Känner att jag tänker så bra när själva rapporten får växa fram över pappret.

Blomstermåla_HannaWendelbo_Marguerite.jpg

Processen med att skissa fram designen Marguerite, följde samma metod. Idén som jag snabbt skissar ner på post-it-lappar, som jag sedan plockar in i datorn för att kika så att rapporten känns bra på en större vägg. Därefter printer jag ut en slarvig skiss i rätt skala som jag därefter skissar ren och som därefter koloreras för att bli det verkliga originalet till designen. Både mönstret Rosa och Marguerite använde jag mig av gouachefärg, vilket är en täckande vattenfärg.

HannaWendelbo_Blomstermåla_Rosa_Blå.jpg

Akantusslingorna lät jag följa med från den ursprungliga formen, medan de större blomformerna är en tolkning med min egna konstnärliga frihet. Ville att uttrycket skulle var stort och maffigt på väggen.

HannaWendelbo_Blomstermåla_Rosa_AnnaCate.jpg

Till hjälp att visualisera den ursprungliga iden fanns stylist Cattis Skoglund, vars fantastiska hem utgör fonden för de bilder fotograf Tove Mattson fotade. Ett makalöst härligt team att få samarbeta med. 

Min vision för hela kollektionen är att det ska kännas hemtrevligt, att väggarnas mönster och färger ska vara med och bidra till en ombonad miljö. För mig är hemmet jätteviktigt, det är hit jag kommer för att landa och andas. Hemmet är min lugna oas, där jag finner ro. Årstiderna kommer och går, men hemtrevligheten består.

Blomstermåla_HannaWendelbo_Henry.jpg

Om starten var aningen svårforcerad så fortsatte det desto lättare när väl de två huvudmönstren, Rosa och Marguerite, var ritade. Jag skissade en hel del bläck, ett uttryck som passar mig bra då det både är distinkt men följsamt och mjukt. Min första design som kom ut med denna teknik som förlaga är dekoren som jag ritade för Lambi. De båda designen Ludvig och Henry är ritade med bläck, något som har följt med ut på det vackraste sättet i den färdiga tapeten. Kika in här för att kolla mer.

Blomstermåla_HannaWendelbo_Hilma_original.jpg

Det sista mönstret som växte fram i processen var akvarellmålade Hilma. Designen är lätt och nätt, men fyller ändå väggen på ett lite annorlunda sätt. Den här typen av mönster älskar jag att rita och har gjort en hel del i denna genre, men aldrig tidigare i akvarellteknik. Men av en händelse, som är en lång historia, vilken jag ska berätta i ett annat blogginlägg så fick jag helt nya akvarellfärger och jag kunde inte låta bli att måla ut mönstret Hilma på just detta sätt.

Blomstermåla_HannaWendelbo_Hilma.jpg

När mina original är färdigmålare sätter jag min signatur på dem med hjälpa av min logga i prägling. Det är mycket jobb med att skissa och måla ut mönstren och då känns det väldigt bra att få lämna över fina original. 

Vill du veta hur det såg ut när vi firade den kommande lanseringen av Blomstermåla med tapetfrukost kika gärna in HÄR.

/ Hanna Wendelbo