kontakta mig

vill du komma i kontakt med mig använd formuläret här bredvid eller skicka ett mail till hanna@hannawendelbo.com 

35 Trädgårdsvägen
Hallands län, 434 91
Sweden

0702938090

BLOGG

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

A BRIGHTER FUTURE FOR CHILDREN ALL OVER THE WORLD

Hanna Wendelbo

NetClean_WorldMap_HannaWendelbo

Företaget NetClean utvecklar och levererar världsledande tekniska lösningar som identifierar och blockerar övergreppsbilder på barn på nätet. Med hjälp av deras datorprogram kan övergreppsbilder upptäckas, barnen kan identifieras och förövarna stoppas. Deras kunder och samarbetspartners finns över hela världen och som ni kan förstå så är det ett otroligt viktigt arbete de gör för att skapa en bättre värld för oss alla att leva i. 

Varje år samlar NetClean ett antal användare av detta system till en konferens där de diskuterar utvecklingen och hur de kan möta de nya utmaningar som tiden innebär. Till denna konferens ville de ta fram ett unikt minne för att ge till deltagarna som tack för deras medverkan. Uppdraget gick till mig.

Den unika bilden ville vi skulle spegla NetCleans värderingar och kom vi fram till att budskapet skulle vara ”A Brighter future for every child in this world”. Upplagan är endast i 45 exemplar, signerad och numrerad och framtagen helt exklusivt till NetClean.

När jag funderade på vad jag skulle göra för motiv som verkligen stärkte upp ett så starkt och viktigt budskap gick mina tankar i banor som att på internet finns inga landsgränder eller egentliga hinder så som det finns regler och lagar i köttvärlden. NetCleans produkt har inte heller dessa begränsningar och kan skydda och hjälpa barn över hela jordklotet. Där och då började jag fundera på att göra en blomstrande värld utan gränser så som vår vision ändå på något sätt måste se ut för vår framtid.

Förslaget föll i god jord och processen påbörjades. Jag började med att rita upp en världskarta med tunna blyertslinjer, starkt stiliserat, på ett stort ark. Därefter gick jag ut i trädgården och samlade ihop växtmaterialet jag ville jobba med. Bara den första biten, med Asien, Kina och halva Ryssland tog 4 timmar i anspråk att göra, detta är den mest avancerade blomsterpills-bild jag någonsin har gjort. Efter att varje världsdel var blomsterpillad och klar tog jag en bild. De olika bilderna sammanfogade jag sedan i datorn till en helhet, men med så lite manipulation som överhuvudtaget var möjligt.

HannaWendelbo_Blomsterpill_Asien
HannaWendelbo_Blomsterpill_SouthAmerica
HannaWendelbo_Blomsterpill_Greenland
HannaWendelbo_Blomsterpill_NetClean
HannaWendelbo_Blomsterpill_NetClean_1

I världskartan gömmer sig smultronblommor. Finns det något som jag förknippar med en härligt bekymmerslös barndom så är det att trä smultron på grässtrån, något jag önskar att alla barn ska ha möjlighet att uppleva.

Om detta är frågor som intresserar dig rekommenderar jag dig starkt att kika in hos  Anna Borgström på LinkedIn, som är ansvarig för att driva Netclean, där hon delar med sig av de hoppfulla och intressanta framsteg som görs i inom detta otroligt viktiga område.

/Hanna Wendelbo