kontakta mig

vill du komma i kontakt med mig använd formuläret här bredvid eller skicka ett mail till hanna@hannawendelbo.com 

35 Trädgårdsvägen
Hallands län, 434 91
Sweden

0702938090

BLOGG

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

MIDSOMMARKRANS

Hanna Wendelbo

MidsummerWreath_HannaWendelbo

Midsommar och jag har äntligen en ordentlig ursäkt för att få binda blomsterkransar i mängder. Jag brukar göra enklast möjliga för mig själv, och låta blommorna få tala.

Det första jag gör är att plocka blommorna. Så här års försöker jag klippa av alla blommor från daggkåpan så att den inte frösår sig så förskräckligt. Även penséerna och violerna sjunger på sista versen i krukorna så även de är tacksamma att använda i kransarna. Jag vill inte heller vara utan prästkragarna och smörblommorna, de två blommor som kanske mest av allt är förknippade med midsommar för mig. Vill du göra en krans så som jag gör följ denna enkla steg-för-steg-guide.

MidsummerWreath_in_the_making_HannaWendelbo

Jag börjar med att klippa till en lagom bit av Najdtråd och formar till en lämplig storlek för det huvud kransen ska sitta på. Den får gärna vara lite tight, då den har en viss tendens att töja sig.

Prästkrage_HannaWendelbo

Av de plockade blommorna formar jag små knippen av blommor. Varje liten sådan bukett lägger jag mot najdtrådringen och snurrar runt tråden så den fäster. Jag föredrar att använda lite slitstarkare knapphålstråd framför blomsterståltråd. Knapphålstråden är mjukare och följsammare och skär inte in i varken blomsterstjälkar eller hand. 

Midsommarkrans_HannaWendelbo

De små blomsterbuketterna läggs omlott längs hela kransen. När man sedan har täckt hela ringen, petar man in de sista stjälkarna under den första buketten och knyter ihop tråden så att den är ordentligt fäst.

Midsommarkrans_Bind_själv_HannaWendelbo

Man kan använda alla olika sorters blommor, men jag föredrar att ha en bas av något fluffigt som tex daggkåpans blommor eller hundkex (eller varför inte kirskålens blommor!) och därefter addera två eller tre andra sorters blommor. Dessutom väljer jag att hålla kransen ganska tunn så den vilar lätt på huvudet. Om man lägger kransen i en plastpåse, skvätter på lite vatten och förvarar i kylskåpet kan man göra kransarna både en och två dagar i förväg.

Midsommarkrans_HannaWendelbo

En blomsterkrans passar fint på en förskoletjej som till hösten äntligen är skoltjej på riktigt, eller hur?

Vill du har tips på hur du kan fixa en fin midsommardukning har jag gästbloggat hos Midbec Wallpaper, kika in HÄR. Gissa om det är mycket blommor som gäller på mitt midsommarbord?

 

Önskar er alla en riktigt fin midsommar!

/Hanna Wendelbo