kontakta mig

vill du komma i kontakt med mig använd formuläret här bredvid eller skicka ett mail till hanna@hannawendelbo.com 

35 Trädgårdsvägen
Hallands län, 434 91
Sweden

0702938090

BLOGG

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

HUSHÅLLS- OCH TOALETTPAPPER FÖR LAMBI

Hanna Wendelbo

HannaWendelbo_Inspiration

Det var någon gång i november som jag fick ett telefonsamtal från Johanna Bradford som undrade om jag var intresserad av ett mönsterprojekt. Jag svarade med ett rungande JA när jag fick veta att det rörde sig om en dekor till Lambis produkter och höll tummarna. Timingen på detta projekt skulle passa mig som handen i handsken som nybliven frilansande designer. Jag kände även att rapporterade mönster på pappersrullar var precis min kopp av te, efter alla år som tapetdesigner, det vara bara skalan och användningsområdet som möjligen skulle skiljas åt. 

Ganska fort dök det upp en bild i mitt huvud i researchfasen, jag ville att hushållspappret skulle göra sig fint i ett sommarkök där man dukade upp röda jordgubbar på blå-vitt porslin och började jobba i det spåret.

HannaWendelbo_skisser_Lambi

Jag började skissa med blått bläck i olika toner. Jag ville gärna att det skulle vara en slinga, eftersom det gör pappret så mycket lättare och trycka. Efter mina år som anställd designer i en fabrik vet jag vikten av att göra produkter som funkar med den tillverkningsmetod som finns så att det inte blir för mycket sekunda som man tyvärr bara kan slänga. Dessutom vill jag säkerställa att produkten blir bra och kan återproduceras i en kvalitetssäkrad omfattning.

Till saken hör dessutom att jag gillar slingor och rankor. Med trädgårdens sommarblommor i minnet började jag skissa blommor och blader på olika sätt. Efter en avstämning med Lambi fick jag veta att jag var på rätt spår och satte mig ner och målade upp originalet. Det var nästan som om det bra rann ur penseln. Ungefär som de där schackspelsrutorna som finns i tomtarnas verkstad på julafton.

HannaWendelbo_Lambi_Dekor

Tekniken jag använde mig av var som så att jag först skissade upp layouten på mitt papper, med korrekt utsatta mått, därefter gick jag över bladnerver och detaljer i blommorna med reservage-gummi med pensel och därefter målade jag formerna. Som avslutning suddade jag bort allt reservagegummi och fram trädde mönstret, rent och fräscht. Om du vill kika mer på detta kika in HÄR.

HannaWendelbo_Lambi_NordicDesign

När jag nu sitter med den färdiga produkten framför mig och njuter en balja kaffe i blå-vitt porslin känner jag mig nöjd när jag betraktar mitt verk. Det blev faktiskt som jag hade tänkt mig och jag hoppas att pappret ska hitta sin plats på många köksbord och toaletter i hela Norden nu i sommar.

/Hanna Wendelbo