kontakta mig

vill du komma i kontakt med mig använd formuläret här bredvid eller skicka ett mail till hanna@hannawendelbo.com 

35 Trädgårdsvägen
Hallands län, 434 91
Sweden

0702938090

BLOGG

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

SOIE BELLE - IGEN! ETT GRAFISKT MÖNSTER FÖR SIDEN!

Hanna Wendelbo

SoieBelle_HannaWendelbo-33.jpg

Ja! Nu är den andra kollektionen sidenkläder för Soie Belle här och min chans att få visa att jag, hör och häpna, kan rita grafiska mönster. Mitt Art Deco-inspirerande mönster får pryda en hel uppsättning med plagg. Kläder som man bara vill krypa in i på fredagkvällen och sedan inte lämna förrän på måndag morgon, lyxigt men ändå avslappnat.

Morgonrock “Art Deco” från Soie Belle.

Morgonrock “Art Deco” från Soie Belle.

Kommer du ihåg det första mönstret jag ritade för sidenvarumärket Soie Belle, som lanserade i början på hösten? Då var det ljuvliga tyget mönstrat med höstanemoner som låg på en vacker grundton av varm beige. Och det var med det uppdraget min kontakt med Soie Belle knöts. I detta andra uppdrag var min brief att rita ett mönster med inspiration från modern Art Deco, ett grafiskt rent mönster med ett annat uttryck än det romantiska Windflower.

Gissa om jag ÄLSKAR när jag får uppdrag som är formulerade på detta vis? Som ligger där och balanserar på vad jag är helt hundra trygg med, där jag verkligen får anstränga mig för att hitta rätt uttryck? När jag får visa hela mitt register som formgivare, jo, jag älskar det! Och tänk vilken tur man har som får jobba med så bra uppdragsgivare som Soie Belle, det är drömmen.

Morgonrock, “Art Deco”, från Soie Belle.

Morgonrock, “Art Deco”, från Soie Belle.

SoieBelle_HannaWendelbo-43.jpg

Jag började experimentera med linjal och raka blyertsstreck, matematiska uträkningar och mellanrumsformer. Snart hittade jag ett gäng olika spår som jag ville jobba vidare med och började måla ut former med tusch och tuschpenna. Så befriande det kan vara att reducera färg och kulör och bara jobba med det svarta i pennan och det vita i pappret. Det är ju då varje litet streck spelar roll och påverkar uttrycket. Så spännande. Soie Belle fastnade för ett grafiskt mönster med snedställda rutor, i färgskalan svart, grått och gyllengult, där tuschteckningen ligger kvar och skapar ett spännande mönster, som trots det grafiska uttrycket har kvar känslan av den handritade teckningen.

SoieBelle_HannaWendelbo-28.jpg

Och visst är det häftigt med det tryckta sidentyget som så otroligt fint fångar upp teckningen från mitt original? Lägg även märke till det fantastiskt fina detaljerna som gömmer sig i varje plagg och förstärker känslan av lyx.

SoieBelle_HannaWendelbo-27.jpg
SoieBelle_HannaWendelbo-14.jpg
Morgonrock och nattlinne, “Art Deco” från Soie Belle. Kaffekopp “Systerskap” i egen produktion.

Morgonrock och nattlinne, “Art Deco” från Soie Belle. Kaffekopp “Systerskap” i egen produktion.

Känslan av att smyga runt i dessa plagg i siden är bara den bästa. Varma mot kroppen, men ändå lätta och på något märkligt sätt svala ändå. Tyget är tungt med det vackraste av fall i längderna. Min morgonrutin har verkligen fått guldkant. Varje dag börjar jag med en kopp kaffe och sedan vill Stella, vår lilla päskling, ut i trädgården och jaga imaginära katter och rådjur. Jag släpper ut henne och hon kör ett galet rejs i rabatterna och runt växthuset.

SoieBelle_HannaWendelbo-31.jpg
SoieBelle_HannaWendelbo-16.jpg
Storskjorta “Art Deco” från Soie Belle.

Storskjorta “Art Deco” från Soie Belle.

SoieBelle_HannaWendelbo-30.jpg
SoieBelle_HannaWendelbo-10.jpg

Efter avslutad första kaffekopp brukar jag följa efter Stella ut i trädgården och plocka en liten morgonbukett med vad som är i säsong. Äpplen finns kvar ännu och jag plockar ett gäng som jag juicar tillsammans med lite ingefära och avnjuter tillsammans med frukosten. Nattlinne och morgonrock i siden och till det raggsockor, funkar säger jag!

SoieBelle_HannaWendelbo-20.jpg
SoieBelle_HannaWendelbo-25.jpg

Något av det bästa med de här plaggen, liksom de i den förra kollektionen Windflower, är att det är lyxiga loungeplagg som funkar väldigt fint hemma, men även att ha på sig till vardag och fest. Jag håller inte det som helt omöjligt att den här kimonon kommer jag synas en hel del i. Den är ledig och fin i modellen och med två fickor på framsidan. Jag älskar fickor.

Jag tycker det blev otroligt lyckat med den gyllengula accentfärgen i mönstret. Det senaste året har jag börjat älska allt som är gult, blir till och med helt lycklig av de gula blommorna i min novemberträdgård så som tagetes och ringblomma.

Kimono “Art Deco” från Soie Belle.

Kimono “Art Deco” från Soie Belle.

SoieBelle_HannaWendelbo-35.jpg
SoieBelle_HannaWendelbo-37.jpg
SoieBelle_HannaWendelbo-46.jpg

Varje plagg i kollektionen kommer i en vacker ask, även den dekorerad med mönstret. Asken är så underbar att man bara vill att den ska synas framme. Perfekt att förvara småsaker i!

Vill du kolla in hela kollektionen klickar du in på www.sleepinsilk.se Där kan du även lägga din beställning på alla plagg i kollektionen och få den hemskickad, lyxigt det med. Och glöm inte att klicka runt i deras sortiment, där finns många riktigt riktigt fina produkter. Kan tipsa om de svarta sidenstrumporna, underbara att bära så här års!

// Hanna Wendelbo

P:S Jag är superglad för att du läser min blogg och mina små berättelser. Om du gillar vad du ser får du gärna klicka i det lilla hjärtat här nedan, då vet jag att jag är på rätt spår! Tack på förhand! D:S