kontakta mig

vill du komma i kontakt med mig använd formuläret här bredvid eller skicka ett mail till hanna@hannawendelbo.com 

35 Trädgårdsvägen
Hallands län, 434 91
Sweden

0702938090

BLOGG

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

DIY: TÄNDSTICKSASK KLÄDD MED TAPET

Hanna Wendelbo

Tändsticksask_HannaWendelbo-17.jpg

Tändsticksaskar är något som jag använder väldigt mycket av så här års när mörkret faller tidigt och man vill mysa med tända ljus eller en varm brasa. Tändstickor är verkligen en förbrukningsvara men för att askarna ska kännas finare så brukar jag dekorera dem på olika sätt. Ett enkelt sätt att göra tändsticksaskarna mycket lyxigare är att klä dem med tapet, här berättar jag hur.

Tändsticksask_HannaWendelbo-21.jpg
Tändsticksask_HannaWendelbo-5.jpg

Det här behöver du:

  • Tändsticksask. Ikeas tändsticksaskar är lite större och stickorna är lite längre, därför lämpar de sig bra till detta ändamål.

  • Tapeter. Jag brukar ta rester som har blivit över från annat. Det är ganska lite tapet man behöver, så även små bitar brukar funka fint.

  • Ett vackert band, ca 3 cm.

  • Sax, klister och en blyertspenna.

Tändsticksask_HannaWendelbo-6.jpg

1. Mät ut formatet av tändsticksasken på baksidan av tapeten. Kolla så att det motiv du vill ha med placerar sig fint på framsidan. Du behöver inte mäta jättenoga, finliret fixar du på slutet.

Tändsticksask_HannaWendelbo-8.jpg

2. Klipp ut tapeten som ska klä tändsticksaskens framsida, sida och baksida i ett stycke.

Tändsticksask_HannaWendelbo-10.jpg

3. Applicera lim på tapetbiten och placera tändsticksasken med den smala sidan mot tapeten först.

Tändsticksask_HannaWendelbo-9.jpg

4. Vik över kanterna över fram och baksida och måtta så din motiv kommer där du vill ha det. Vik till hörnen ordentligt, genom att dra med fingrarna över kanten så att tapeten fixeras.

Tändsticksask_HannaWendelbo-13.jpg

5. Om du vill klä den utdragbara delen av askens kortsidor med tapet så måtta ut och klipp ut ur tapeten. Jag valde en matchande tapet till den ena asken och den andra asken klädde jag med washi-tejp. Fint båda två!

Tändsticksask_HannaWendelbo-14.jpg
Tändsticksask_HannaWendelbo-11.jpg

6. När man klär asken med tapet på detta vis kan det vara svårt att se vilken sida som är upp eller ned när man ska ta fram en sticka. För att undvika att alla tändstickorna rasar i golvet när man öppnar asken upp och ned fäster jag ett litet band i framkant av den innersta boxen. Bandet limmar jag dubbelt och klistrar fast på insidan. Medan limmet torkar fixerar jag bandet med en klädnypa. Bandet gör även att asken ser ännu lite lyxigare ut.

Tändsticksask_HannaWendelbo-12.jpg
Tändsticksask_HannaWendelbo-15.jpg

Plättlätt att förvandla vanliga tändsticksaskar till lyxiga små paket! Visst är det en fin julklapp att göra och ge bort till en vän? De bästa julklapparna är hemmagjorda med kärlek, eller hur?

Tändsticksask_HannaWendelbo-17.jpg
Tändsticksask_HannaWendelbo-18.jpg

Tapeterna jag har använt till dessa askar kommer från kollektionen Apelviken som jag har designat för Midbec Wallpapers, mer om designarbetet med den kollektion kan du läsa HÄR.

Så, sätt genast igång med detta pysseltips och berätta för mig om hur du dekorerar din tändsticksask. Det är jätteroligt att se på vilka olika sätt man kan pimpa en så enkelt sak till en lyxig present!

// Hanna

P.S Om du gillar mitt DIY-tips om tändsticksaskarna blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat nedanför. D.S