kontakta mig

vill du komma i kontakt med mig använd formuläret här bredvid eller skicka ett mail till hanna@hannawendelbo.com 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

HUSHÅLLS- OCH TOALETTPAPPER FÖR LAMBI

Hanna Wendelbo

HannaWendelbo_Inspiration

Det var någon gång i november som jag fick ett telefonsamtal från Johanna Bradford som undrade om jag var intresserad av ett mönsterprojekt. Jag svarade med ett rungande JA när jag fick veta att det rörde sig om en dekor till Lambis produkter och höll tummarna. Timingen på detta projekt skulle passa mig som handen i handsken som nybliven frilansande designer. Jag kände även att rapporterade mönster på pappersrullar var precis min kopp av te, efter alla år som tapetdesigner, det vara bara skalan och användningsområdet som möjligen skulle skiljas åt. 

Ganska fort dök det upp en bild i mitt huvud i researchfasen, jag ville att hushållspappret skulle göra sig fint i ett sommarkök där man dukade upp röda jordgubbar på blå-vitt porslin och började jobba i det spåret.

HannaWendelbo_skisser_Lambi

Jag började skissa med blått bläck i olika toner. Jag ville gärna att det skulle vara en slinga, eftersom det gör pappret så mycket lättare och trycka. Efter mina år som anställd designer i en fabrik vet jag vikten av att göra produkter som funkar med den tillverkningsmetod som finns så att det inte blir för mycket sekunda som man tyvärr bara kan slänga. Dessutom vill jag säkerställa att produkten blir bra och kan återproduceras i en kvalitetssäkrad omfattning.

Till saken hör dessutom att jag gillar slingor och rankor. Med trädgårdens sommarblommor i minnet började jag skissa blommor och blader på olika sätt. Efter en avstämning med Lambi fick jag veta att jag var på rätt spår och satte mig ner och målade upp originalet. Det var nästan som om det bra rann ur penseln. Ungefär som de där schackspelsrutorna som finns i tomtarnas verkstad på julafton.

HannaWendelbo_Lambi_Dekor

Tekniken jag använde mig av var som så att jag först skissade upp layouten på mitt papper, med korrekt utsatta mått, därefter gick jag över bladnerver och detaljer i blommorna med reservage-gummi med pensel och därefter målade jag formerna. Som avslutning suddade jag bort allt reservagegummi och fram trädde mönstret, rent och fräscht. Om du vill kika mer på detta kika in HÄR.

HannaWendelbo_Lambi_NordicDesign

När jag nu sitter med den färdiga produkten framför mig och njuter en balja kaffe i blå-vitt porslin känner jag mig nöjd när jag betraktar mitt verk. Det blev faktiskt som jag hade tänkt mig och jag hoppas att pappret ska hitta sin plats på många köksbord och toaletter i hela Norden nu i sommar.

/Hanna Wendelbo

LAMBI-NYTT MÖNSTER PÅ GÅNG!

Hanna Wendelbo

Lambi_HannaWendelbo_Blue

Snart ska jag få lov att berätta och visa mitt första jobb som frilansdesigner. I början på maj kommer nämligen det mönster som jag har ritat för Lambi som hamnar på toalettpapper och hushållspapper ut i butik. Mönstret är hemligt ett par dagar till men bilderna kan kanske ge dig en känsla för vad som komma skall?

Lambi_HannaWendelbo_Inspiration

Ser framemot lanseringen och så nyfiken på mottagandet!

/Hanna Wendelbo

MÅLA PÅSKÄGG

Hanna Wendelbo

EasterEgg_HannaWendelbo_blomma

Påsken är en av mina favorit-högtider. Det är då våren på riktigt gör sitt intåg och vi gör vårt bästa för att  fira in den med  familj och vänner utan så mycket krav och traditioner.

Men en stor tradition finns och det är att måla ägg, den gör jag inte avkall på! I min familj har det sedan jag var mini obligatoriskt att på påskaftons förmiddag samla alla i köket och måla ägg så att det står härliga till. Alla mina systrar, mamma och pappa deltar med liv och lust i att dekorera äggen. Stämningen där i köket brukar bli varm, uppsluten och koncentrerad. Som en stunds mindfulness tillsammans innan vi ska sätta oss ner och njuta den goda påskmaten. Alla mina 3 systrar och för den delen numera även våra barn är väldigt kreativa och det brukar bli de mest fantasifulla ägg man kan tänka sig!

Påskägg_HannaWendelbo_måla

I år tog jag ut glädjen att få dekorera i förtur och målade ägg gjorda av trä. Först målade jag de trärena äggen med en matt färg, för att de skulle likna riktiga ägg. Och därefter målade jag av hjärtans lust med matt dekorfärg.

Påskägg_HannaWendelbo_design

Det blev nästan som en skissprocess för mig. Helt kravlöst dekorerade jag ytan med blommor och blad och vad som föll mig in!

Påskägg_HannaWendelbo_Fågel

Självklart fylldes ett par ägg även med motiv av fåglar. Svårt att motstå när koltrasten sitter utanför fönstret och joddlar sig igenom de ljusa vårkvällarna.

HannaWendelbo_Påskägg_Designhjälpen

Ett ägg la jag ut på försäljning hos Designhjälpen, mitt och min mans pro-bono initiativ på Instagram. Designhjälpen har vi drivit tillsammans sedan september 2015 och samlat in mer än 600.000 kr som bland annat gått till Röda Korset och deras hjälp på plats i det krigshärjade Syrien. Ägget såldes på ett par sekunder och finns nu hos Erick i Stockholm.

EasterEgg_HannaWendelbo_flowers

Önskar dig en riktigt GLAD PÅSK och hoppas att du får möjlighet att dekorera riktigt många ägg!

 

/Hanna Wendelbo