kontakta mig

vill du komma i kontakt med mig använd formuläret här bredvid eller skicka ett mail till hanna@hannawendelbo.com 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

BLOMSTERSTYLING FÖR MERCEDES BENZ I BÅSTAD

Hanna Wendelbo

Under två veckor i juli äger de legendariska Tennisveckorna rum i Båstad. Den lilla byn fylls av energi och event och är en självklar plats att njuta sommaren på. Mercedes-Benz är ett av de företag med mäktig närvaro på plats. Jag har fått den stora äran att blomsterstyla tre av deras locations på plats, ett riktigt drömuppdrag!

Mercedes_Benz_Lounge_Båstad
Mercedes_Benz_VIPLounge_SwedishOpen

Mercedes-Benz Lounge ligger med bästa läge för att överblicka både tennisen, havet och alla de människor som rör sig i området. Inredningen i loungen är designad av Concept Store och är en visuell syster till pop-up butiken som Mercedes-Benz hade under våren i Stockholm på NK.

Mercedes_Benz_Tennis_Båstad
Mercedes_Benz_aeroteket
Mercedes_Benz_Lounge_Båstad
Mercedes_Benz_Blomsterstyling_HannaWendelbo

För att ytterligare förstärka uttrycket som fanns i pop-open i Stockholm (där jag hade 3 blomstermandala event) har jag stylat loungen med gröna blad, så som tex monstera och airplants. Airplantsen som kommer från Aeroteket har jag blivit helt kär i under denna styling! Dessutom adderade jag palmer, ormbunkar och strån för att förstärka känslan av sommar vid havet. De fantastiskt fina krukorna kommer från en annan favoritbutik, Hedentorps Plantskola, ett måste om du är i trakterna!

Mercedes_Benz_Lounge_SwedishOpen
Mercedes_Benz_Blomsterstyling

Känslan i loungen är varm, välkomnande och inbjudande. En plats jag gärna tillbringar tid på de kommande veckorna. Man har ju onekligen bra vy över tennisen!

Båstad_Tennis

I Tennisgallerian har Mercedes-Benz en popup butik med försäljning av olika produkter. Stringhyllan på väggen där flertalet produkter exponeras har mjukats upp med inslag av växtlighet. Känslan jag ville åt är att det ska kännas varmt och välkomnande och att man gärna kan bli inspirerad att plocka in mer växtlighet i sin inredning hemma. De gröna bladen och luftplantorna bidrar till denna känsla. 

Mercedes_Benz_Tennisgallerian
Mercedes_Benz_airplants
FlapJack_HannaWendelbo
Luftplantor_Aeroteket
Mercedes_Benz_Tennisgallerian
Aeroteket

Fredagen den 21 juli äger den stora Mercedes-Benz VIP-festen rum, ett event som är något utöver det vanliga. Även här har jag fått uppdraget att göra blomsterstylingen, och den kommer bli något utöver det vanliga, men hur det ser ut får bli en överraskning till festen. Jag kan avslöja att vissa element kommer kännas igen från detta uttryck, men ta sig helt nya propotioner! Mer om det senare!

Njut av sommaren!

/Hanna Wendelbo

MIDSOMMARKRANS

Hanna Wendelbo

MidsummerWreath_HannaWendelbo

Midsommar och jag har äntligen en ordentlig ursäkt för att få binda blomsterkransar i mängder. Jag brukar göra enklast möjliga för mig själv, och låta blommorna få tala.

Det första jag gör är att plocka blommorna. Så här års försöker jag klippa av alla blommor från daggkåpan så att den inte frösår sig så förskräckligt. Även penséerna och violerna sjunger på sista versen i krukorna så även de är tacksamma att använda i kransarna. Jag vill inte heller vara utan prästkragarna och smörblommorna, de två blommor som kanske mest av allt är förknippade med midsommar för mig. Vill du göra en krans så som jag gör följ denna enkla steg-för-steg-guide.

MidsummerWreath_in_the_making_HannaWendelbo

Jag börjar med att klippa till en lagom bit av Najdtråd och formar till en lämplig storlek för det huvud kransen ska sitta på. Den får gärna vara lite tight, då den har en viss tendens att töja sig.

Prästkrage_HannaWendelbo

Av de plockade blommorna formar jag små knippen av blommor. Varje liten sådan bukett lägger jag mot najdtrådringen och snurrar runt tråden så den fäster. Jag föredrar att använda lite slitstarkare knapphålstråd framför blomsterståltråd. Knapphålstråden är mjukare och följsammare och skär inte in i varken blomsterstjälkar eller hand. 

Midsommarkrans_HannaWendelbo

De små blomsterbuketterna läggs omlott längs hela kransen. När man sedan har täckt hela ringen, petar man in de sista stjälkarna under den första buketten och knyter ihop tråden så att den är ordentligt fäst.

Midsommarkrans_Bind_själv_HannaWendelbo

Man kan använda alla olika sorters blommor, men jag föredrar att ha en bas av något fluffigt som tex daggkåpans blommor eller hundkex (eller varför inte kirskålens blommor!) och därefter addera två eller tre andra sorters blommor. Dessutom väljer jag att hålla kransen ganska tunn så den vilar lätt på huvudet. Om man lägger kransen i en plastpåse, skvätter på lite vatten och förvarar i kylskåpet kan man göra kransarna både en och två dagar i förväg.

Midsommarkrans_HannaWendelbo

En blomsterkrans passar fint på en förskoletjej som till hösten äntligen är skoltjej på riktigt, eller hur?

Vill du har tips på hur du kan fixa en fin midsommardukning har jag gästbloggat hos Midbec Wallpaper, kika in HÄR. Gissa om det är mycket blommor som gäller på mitt midsommarbord?

 

Önskar er alla en riktigt fin midsommar!

/Hanna Wendelbo

 

BLOMSTERPILL MED HANNA

Hanna Wendelbo

Blomstermandala_Workshop_HannaWendelbo

I söndags ägde arrangemanget Urban Garden Day rum här i min lilla stad Kungsbacka och i samband med det anordnade jag en blomstermandala pop-up. Lokalen ligger mitt i centrala stan och här byggde jag upp mitt egna blomsteruniversum. Under dagen hade jag två workshops med små intima grupper, för att riktigt kunna ta hand om mina gäster. Däremellan var lokalen öppen för alla att besöka. Många kom och kikade in, trots att regnet vara både regnigt och ruskigt. 

Jag byggde upp ett mycket lågt bord för själva workshopen, med en yogamatta dold av ett vackert brokadtyg och kuddar ovanpå det. Tanken jag ville prova var att man skulle känna sig riktigt grounded under workshopen och landa i mindfulnessen. Möjligt att jag har blivit influerad av träningsresan jag gjorde i maj, då det var yoga varje dag. Över bordet hängde jag små provrörsglas som jag fyllde med säsongens blommor i en samstämd färgskala. Ville att man skulle känna att tanken lyfte och kroppen landade.

Blomstermandala_Workshop_HannaWendelbo_blommor
Blomstermandala_popup_UrbanGardenDay

Min äldsta dotter, Svea, hade ett litet cafe med hembakat i ena delen av lokalen, och ibland var det riktigt rushigt för henne. Under workshoparna hjälpte hon till med att ladda in Appar i deltagarnas mobiler och förklara vad en hashtag är och varför man ska använda den. 12-åringar kan det mesta när det kommer till detta område! Ovärderlig hjälp, härligt med en assistent.

Nollan_Kungsbacka_HannaWendelbo
FlowerWorldMap_NetClean_HannaWendelbo

I lokalen visade jag några av mina blomsterpill-bilder i större format. Det var härligt att få se världskartan jag gjort för NetClean i större storlek. Vill du veta mer om den klicka in HÄR.

Rododendron_HannaWendelbo

Under blomstermandala-workshopen jobbade vi med mycket blommor från min trädgård. Jag tenderar att välja blommor som går i spektrat rosa och lila och det satte så klart prägel på de blomstermandalas som gjordes. En del blommor var jag och inhandlade på en härlig Handelsträdgård här i närheten, Christells, som jag varmt kan rekommendera! 

UrbanGardenDay_Kungsbacka_HannaWendelbo
Blomstermandala_HannaWendelbo

För att komma igång med sitt blomsterpillande rekommenderar jag att man väljer ut en mittpunkt, det kan tex vara en hel blomma, som smörblomman i detta fall. Därefter börjar man kika på det växtmaterial man har framför sig och börjar dissekera blomman, detta kan kännas både läskigt och lite förbjudet för många, men går över ganska fort när man får upp upptäckarglädjen! Det är så mycket som gömmer sig i de små blomsterkorgarna, saker man inte ser om man inte tar sönder dem. Prästkragar är en av mina favoriter när det kommer till blomsterpill, de är platta och tydliga i formen och kan varieras i oändlighet.

Blomstermandala_Workshop_HannaWendelbo

Varje workshop börjar med en kort föreläsning där jag berättar om bakgrunden till mitt blomsterpillande, om den kreativa process vi jobbar med att få igång, och varför vi mår så otroligt bra av detta. Vi försöker helt och hållet fokusera på processen, att göra, och lämna resultatet lite åt sidan. Men det fiffiga med blomsterpill är att allt blir snyggt, vackert och så tillfredställande! Många av kursdeltagarna hamnar i "flow", ett tillstånd man som kreatör alltid eftersträvar. Flow består av lika delar koncentration, en känsla av tidlöshet och eufori. Min förhoppning är att om man tränar upp sina synapser till att känna flow, så får man in det i andra delar av sin vardag och hittar lättare tillbaka till denna känsla oavsett om det är ett kreativt yrke man har eller inte.

Blomstermandala_UrbanGardenDay_AnnelieChristell
Flowermandala_Urbangardenday_Kungsbacka

Koncentrationen brukar lägga sig ganska fort och när man kommer över den första tröskeln så är det bara att kasta sig in i blomsterpillandet och hänga med och se vad det blir. Det finns inga rätt eller fel. Man får göra precis hur man vill, litet eller stort, föreställande eller bara en formation, det är processen vi försöker hitta fram till.

Blomstermandala_Workshop_HannaWendelbo_UrbanGardenDay
BlomsterPillMedHanna_HannaWendelbo
Blomstermandala_UrbanGardenDay_Kungsbacka
Kreativ_Workshop_HannaWendelbo

Smartphonen är ett naturligt hjälpmedel för att utmana sig själv i processen. Jag vill att deltagarna hela tiden tar bilder på hur det växer fram framför dem. När man ser bilden av sin mandala på en skärm så tar man ett steg ifrån sig själv och ser formationen på ett helt nytt sätt, oftast utan den hårda bedömningen som man nästan alltid gör av dig själv. Med distansen så växer självförtroendet. Med mobilerna leker vi fram nya mönster och former och hittar nya sätt att se på blombladen.

Flowermandala_UrbanGardenDay_Nollan_Kungsbacka

När man har gjort en bild man är nöjd med postar man den på Instagram och använder hashtaggen #blomsterpillmedhanna. Genom att använda denna gemensamma hashtag hittar vi varandra i flödet och kan fortsätta vårt kreativa samtal där, även efter att vi skiljs åt efter workshopens slut. 

Blomstermandala_workshop_HannaWendelbo_Kungsbacka

Bilderna på det man har gjort är det som bevaras, blombladen skrumpnar ihop och vittnar om alltings förgänglighet. Idag när jag kom och skulle städa ut lokalen såg det ut så här på borden, och jag drabbade av en stor känsla av tillgivenhet och tacksamhet till alla de som kom på workshoparna igår och berikade den regniga söndagen.

BlomsterpillMedHanna_KreativWorkshop_HannaWendelbo
Flowers_HannaWendelbo

Vackraste resterna efter en blomstermandala pop-up! Med denna lilla bukett vill jag tacka alla som kom på workshoparna och alla de som trotsade vädret och besökte min blommig lilla värld. Jag vill även tacka Karina som tjatade in mig och ordnade med denna ljuvligt drömmiga lokal, känner tacksamhet med hela mitt hjärta!

Vill du boka mig för en blomstermandala-workshop i dina trakter, tveka inte att maila mig på hanna@hannawendelbo.com!

Må gott!

/Hanna Wendelbo