kontakta mig

vill du komma i kontakt med mig använd formuläret här bredvid eller skicka ett mail till hanna@hannawendelbo.com 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

BLOMSTERMÅLA- MIN NYA TAPETKOLLEKTION I SAMARBETE MED MIDBEC

Hanna Wendelbo

Blomstermåla_HannaWendelbo_Marguerite

I dag, den 29 augusti kommer så äntligen det datum jag har gått och väntat på med stor förväntan. Just denna dag släpps min första tapetkollektion i eget namn och detta känns så stort! Jag är så glad och tacksam för att Midbec Wallpaper har gått in i detta projekt och stöttat mig till 100 %, utan dem hade det nog inte blivit några mer ritade tapeter från mig. 

Processen har varit kringlig och krokig från den första idén till den färdiga produkt som kommer ut i dag, men jag tror aldrig att jag har ritat så mycket på så kort tid. Processen påbörjades i början på februari och det lossnade rejält när jag fick ärva en vacker gammal stilstudiebok från min mans bortgångna faster Lena. Lena var möbelsnickare skolad på Carl Malmsten och jobbade med finsnickeri hela sitt liv. Stilsäker och ubersestetisk var hon. och det var inte utan vördnad jag började bläddra i boken.

HannaWendelbo_Blomstermåla.jpg

När jag fick boken i mina händer föll mitt intresse på det parti som gav exempel på den gotiska stilen, detta rikt dekorerade uttryck som alltid har fascinerat mig. Som formgivare är jag inte den enda som funnit inspiration i gotiken. För Arts and Crafts rörelsen med William Morris i spetsen var det här de hämtade sina idéer och inspiration. Utifrån den dekorerade stenstoden från ett italienskt palats började jag skissa på ett mönster med hjälp av post-it tekniken.

HannaWendelbo_Blomstermåla_Rosa_skiss.jpg

Jag tycker om att skissa fram mina mönsteridéer med papper och penna. Känner att jag tänker så bra när själva rapporten får växa fram över pappret.

Blomstermåla_HannaWendelbo_Marguerite.jpg

Processen med att skissa fram designen Marguerite, följde samma metod. Idén som jag snabbt skissar ner på post-it-lappar, som jag sedan plockar in i datorn för att kika så att rapporten känns bra på en större vägg. Därefter printer jag ut en slarvig skiss i rätt skala som jag därefter skissar ren och som därefter koloreras för att bli det verkliga originalet till designen. Både mönstret Rosa och Marguerite använde jag mig av gouachefärg, vilket är en täckande vattenfärg.

HannaWendelbo_Blomstermåla_Rosa_Blå.jpg

Akantusslingorna lät jag följa med från den ursprungliga formen, medan de större blomformerna är en tolkning med min egna konstnärliga frihet. Ville att uttrycket skulle var stort och maffigt på väggen.

HannaWendelbo_Blomstermåla_Rosa_AnnaCate.jpg

Till hjälp att visualisera den ursprungliga iden fanns stylist Cattis Skoglund, vars fantastiska hem utgör fonden för de bilder fotograf Tove Mattson fotade. Ett makalöst härligt team att få samarbeta med. 

Min vision för hela kollektionen är att det ska kännas hemtrevligt, att väggarnas mönster och färger ska vara med och bidra till en ombonad miljö. För mig är hemmet jätteviktigt, det är hit jag kommer för att landa och andas. Hemmet är min lugna oas, där jag finner ro. Årstiderna kommer och går, men hemtrevligheten består.

Blomstermåla_HannaWendelbo_Henry.jpg

Om starten var aningen svårforcerad så fortsatte det desto lättare när väl de två huvudmönstren, Rosa och Marguerite, var ritade. Jag skissade en hel del bläck, ett uttryck som passar mig bra då det både är distinkt men följsamt och mjukt. Min första design som kom ut med denna teknik som förlaga är dekoren som jag ritade för Lambi. De båda designen Ludvig och Henry är ritade med bläck, något som har följt med ut på det vackraste sättet i den färdiga tapeten. Kika in här för att kolla mer.

Blomstermåla_HannaWendelbo_Hilma_original.jpg

Det sista mönstret som växte fram i processen var akvarellmålade Hilma. Designen är lätt och nätt, men fyller ändå väggen på ett lite annorlunda sätt. Den här typen av mönster älskar jag att rita och har gjort en hel del i denna genre, men aldrig tidigare i akvarellteknik. Men av en händelse, som är en lång historia, vilken jag ska berätta i ett annat blogginlägg så fick jag helt nya akvarellfärger och jag kunde inte låta bli att måla ut mönstret Hilma på just detta sätt.

Blomstermåla_HannaWendelbo_Hilma.jpg

När mina original är färdigmålare sätter jag min signatur på dem med hjälpa av min logga i prägling. Det är mycket jobb med att skissa och måla ut mönstren och då känns det väldigt bra att få lämna över fina original. 

Vill du veta hur det såg ut när vi firade den kommande lanseringen av Blomstermåla med tapetfrukost kika gärna in HÄR.

/ Hanna Wendelbo

MERCEDES-BENZ VIP-FEST

Hanna Wendelbo

Mercedes_VIPParty_discokula_HannaWendelbo

Fredagen den 21 juli ägde Mercedes-Benz VIP-fest rum på Restaurang Sand i Båstad. Den gröna inramningen med blad och blommor stod jag för. Uppdraget var enormt stort och bestod av flera olika delar, entréportal, sceninramning, bordsdekorationer och en bladinstallation som fungerade som avskärmning mellan restaurangens olika funktioner. Tidigare i veckan gjorde jag även 3 andra locations för Mercedes  i Båstad, läs om det HÄR.

HannaWendelboDesign_Blomsterstyling_Mercedes

Ett så här stort uppdrag löser man ju självklart inte själv utan jag skickade ut en efterlysning om assistent i mina kanaler och fick många fina svar (tänk att det är så många som kan tänka sig att hjälpa till mitt i sommaren!). Valet av assistenter föll på Helena Troedson och Lina Alexandersson, och bättre team kan jag inte tänka mig! Trots hårt och slitigt jobb så var detta något av det roligaste jag någonsin gjort, och mycket tack vare dessa grymma tjejer! Jag älskar verkligen att jobba i ett team, när man tillsammans jobbar sida vid sida mot en gemensam målbild är så tillfredställande.

Mercedes_Entrence_VIPParty_HannaWendelbo
Mercedes_VIP_Discoball
Mercedes_Entreportal_Blomsterstyling_HannaWendelbo

En fest i denna dignitet, med bland annat Hugh Grant på röda mattan, behöver en maffig entré. Under hela förmiddagen då vi stod och monterade entréportalen stannade folk på väg mot tennisen och frågade vad som stod på, tog bilder och kom med uppskattande kommentarer. Vet inte hur många gånger vi fick svara att vi dekorerade för Mercedes-Benz VIP-fest! Ett oväntat med väldigt trevligt inslag. Framsidan fick inslag av bland annat hortensia i blått, ljusblått och vitt, medan insidan höll vi lugnare. På kvällen när det blev mörkt, tändes belysning inne i portalen vilket gav den ett otroligt mäktig känsla.

Mercedes_VIP_Stage_HannaWendelbo
Mercedes_Blomsterstyling_HannaWendelbo
Mercedes_VIP_Scendekoration_HannaWendelbo

Scenen dekorerade vi på liknande sätt som entrén. Det var riktigt roligt att uppleva den på plats under festen då först Icona Pop stod på scen och därefter Stephen Simmonds. Det var en skön känsla att vara med och bidra till det kreativa helhetsintrycket som showen innebar. 

Mercedes_VIP_Blomsterstyling_HannaWendelbo
Mercedes_Palmblad_HannaWendelbo
Mercedes_Lounge_HannaWendelbo

För att förstärka den gröna känslan dekorerades ståborden och soffborden i loungen med gröna blanka blad, så som monstrera, filodendron och palmblad. Så snyggt när bladens olika texturer får spela mot varandra. För att lyfta fram detta stack jag ner bladen i raka enkla vaser i klarglas i olika höjder.

Mercedes_VIP_Restaurang_Sand_HannaWendelbo
Mercedes_HannaWendelbo_Blomsterstylist

Som avskärmning in till restaurangen Sand gjorde vi en hängande installation av liknande blanka blad och vita prärieklockor. Min vision var att det skulle upplevas som en mönstrad vägg, men som samtidigt var genomsiktlig. 

HannaWendelbo_Blomsterstylist
Mercedes_VIP_Buffebord_HannaWendelbo

Bufféborden i anslutning till de hängande bladdraperiet fick även sin beskärda del av gröna blad. Och champagne.

Mercedes_VIP_RestaurangSand_HannaWendelbo

Avslutningsvis vill jag rikta ett stort tack till teamet om och kring Mercedes-Benz som gav mig förtroendet att utföra detta uppdrag. Att få vara med och bidra med mitt specialområde för att uppnå en större vision och upplevelse är helt fantastiskt! Ett drömuppdrag av bästa sort!

//Hanna Wendelbo

 

BLOMSTERSTYLING FÖR MERCEDES BENZ I BÅSTAD

Hanna Wendelbo

Under två veckor i juli äger de legendariska Tennisveckorna rum i Båstad. Den lilla byn fylls av energi och event och är en självklar plats att njuta sommaren på. Mercedes-Benz är ett av de företag med mäktig närvaro på plats. Jag har fått den stora äran att blomsterstyla tre av deras locations på plats, ett riktigt drömuppdrag!

Mercedes_Benz_Lounge_Båstad
Mercedes_Benz_VIPLounge_SwedishOpen

Mercedes-Benz Lounge ligger med bästa läge för att överblicka både tennisen, havet och alla de människor som rör sig i området. Inredningen i loungen är designad av Concept Store och är en visuell syster till pop-up butiken som Mercedes-Benz hade under våren i Stockholm på NK.

Mercedes_Benz_Tennis_Båstad
Mercedes_Benz_aeroteket
Mercedes_Benz_Lounge_Båstad
Mercedes_Benz_Blomsterstyling_HannaWendelbo

För att ytterligare förstärka uttrycket som fanns i pop-open i Stockholm (där jag hade 3 blomstermandala event) har jag stylat loungen med gröna blad, så som tex monstera och airplants. Airplantsen som kommer från Aeroteket har jag blivit helt kär i under denna styling! Dessutom adderade jag palmer, ormbunkar och strån för att förstärka känslan av sommar vid havet. De fantastiskt fina krukorna kommer från en annan favoritbutik, Hedentorps Plantskola, ett måste om du är i trakterna!

Mercedes_Benz_Lounge_SwedishOpen
Mercedes_Benz_Blomsterstyling

Känslan i loungen är varm, välkomnande och inbjudande. En plats jag gärna tillbringar tid på de kommande veckorna. Man har ju onekligen bra vy över tennisen!

Båstad_Tennis

I Tennisgallerian har Mercedes-Benz en popup butik med försäljning av olika produkter. Stringhyllan på väggen där flertalet produkter exponeras har mjukats upp med inslag av växtlighet. Känslan jag ville åt är att det ska kännas varmt och välkomnande och att man gärna kan bli inspirerad att plocka in mer växtlighet i sin inredning hemma. De gröna bladen och luftplantorna bidrar till denna känsla. 

Mercedes_Benz_Tennisgallerian
Mercedes_Benz_airplants
FlapJack_HannaWendelbo
Luftplantor_Aeroteket
Mercedes_Benz_Tennisgallerian
Aeroteket

Fredagen den 21 juli äger den stora Mercedes-Benz VIP-festen rum, ett event som är något utöver det vanliga. Även här har jag fått uppdraget att göra blomsterstylingen, och den kommer bli något utöver det vanliga, men hur det ser ut får bli en överraskning till festen. Jag kan avslöja att vissa element kommer kännas igen från detta uttryck, men ta sig helt nya propotioner! Mer om det senare!

Njut av sommaren!

/Hanna Wendelbo