kontakta mig

vill du komma i kontakt med mig använd formuläret här bredvid eller skicka ett mail till hanna@hannawendelbo.com 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

MERCEDES-BENZ VIP-FEST

Hanna Wendelbo

Mercedes_VIPParty_discokula_HannaWendelbo

Fredagen den 21 juli ägde Mercedes-Benz VIP-fest rum på Restaurang Sand i Båstad. Den gröna inramningen med blad och blommor stod jag för. Uppdraget var enormt stort och bestod av flera olika delar, entréportal, sceninramning, bordsdekorationer och en bladinstallation som fungerade som avskärmning mellan restaurangens olika funktioner. Tidigare i veckan gjorde jag även 3 andra locations för Mercedes  i Båstad, läs om det HÄR.

HannaWendelboDesign_Blomsterstyling_Mercedes

Ett så här stort uppdrag löser man ju självklart inte själv utan jag skickade ut en efterlysning om assistent i mina kanaler och fick många fina svar (tänk att det är så många som kan tänka sig att hjälpa till mitt i sommaren!). Valet av assistenter föll på Helena Troedson och Lina Alexandersson, och bättre team kan jag inte tänka mig! Trots hårt och slitigt jobb så var detta något av det roligaste jag någonsin gjort, och mycket tack vare dessa grymma tjejer! Jag älskar verkligen att jobba i ett team, när man tillsammans jobbar sida vid sida mot en gemensam målbild är så tillfredställande.

Mercedes_Entrence_VIPParty_HannaWendelbo
Mercedes_VIP_Discoball
Mercedes_Entreportal_Blomsterstyling_HannaWendelbo

En fest i denna dignitet, med bland annat Hugh Grant på röda mattan, behöver en maffig entré. Under hela förmiddagen då vi stod och monterade entréportalen stannade folk på väg mot tennisen och frågade vad som stod på, tog bilder och kom med uppskattande kommentarer. Vet inte hur många gånger vi fick svara att vi dekorerade för Mercedes-Benz VIP-fest! Ett oväntat med väldigt trevligt inslag. Framsidan fick inslag av bland annat hortensia i blått, ljusblått och vitt, medan insidan höll vi lugnare. På kvällen när det blev mörkt, tändes belysning inne i portalen vilket gav den ett otroligt mäktig känsla.

Mercedes_VIP_Stage_HannaWendelbo
Mercedes_Blomsterstyling_HannaWendelbo
Mercedes_VIP_Scendekoration_HannaWendelbo

Scenen dekorerade vi på liknande sätt som entrén. Det var riktigt roligt att uppleva den på plats under festen då först Icona Pop stod på scen och därefter Stephen Simmonds. Det var en skön känsla att vara med och bidra till det kreativa helhetsintrycket som showen innebar. 

Mercedes_VIP_Blomsterstyling_HannaWendelbo
Mercedes_Palmblad_HannaWendelbo
Mercedes_Lounge_HannaWendelbo

För att förstärka den gröna känslan dekorerades ståborden och soffborden i loungen med gröna blanka blad, så som monstrera, filodendron och palmblad. Så snyggt när bladens olika texturer får spela mot varandra. För att lyfta fram detta stack jag ner bladen i raka enkla vaser i klarglas i olika höjder.

Mercedes_VIP_Restaurang_Sand_HannaWendelbo
Mercedes_HannaWendelbo_Blomsterstylist

Som avskärmning in till restaurangen Sand gjorde vi en hängande installation av liknande blanka blad och vita prärieklockor. Min vision var att det skulle upplevas som en mönstrad vägg, men som samtidigt var genomsiktlig. 

HannaWendelbo_Blomsterstylist
Mercedes_VIP_Buffebord_HannaWendelbo

Bufféborden i anslutning till de hängande bladdraperiet fick även sin beskärda del av gröna blad. Och champagne.

Mercedes_VIP_RestaurangSand_HannaWendelbo

Avslutningsvis vill jag rikta ett stort tack till teamet om och kring Mercedes-Benz som gav mig förtroendet att utföra detta uppdrag. Att få vara med och bidra med mitt specialområde för att uppnå en större vision och upplevelse är helt fantastiskt! Ett drömuppdrag av bästa sort!

//Hanna Wendelbo

 

BLOMSTERSTYLING FÖR MERCEDES BENZ I BÅSTAD

Hanna Wendelbo

Under två veckor i juli äger de legendariska Tennisveckorna rum i Båstad. Den lilla byn fylls av energi och event och är en självklar plats att njuta sommaren på. Mercedes-Benz är ett av de företag med mäktig närvaro på plats. Jag har fått den stora äran att blomsterstyla tre av deras locations på plats, ett riktigt drömuppdrag!

Mercedes_Benz_Lounge_Båstad
Mercedes_Benz_VIPLounge_SwedishOpen

Mercedes-Benz Lounge ligger med bästa läge för att överblicka både tennisen, havet och alla de människor som rör sig i området. Inredningen i loungen är designad av Concept Store och är en visuell syster till pop-up butiken som Mercedes-Benz hade under våren i Stockholm på NK.

Mercedes_Benz_Tennis_Båstad
Mercedes_Benz_aeroteket
Mercedes_Benz_Lounge_Båstad
Mercedes_Benz_Blomsterstyling_HannaWendelbo

För att ytterligare förstärka uttrycket som fanns i pop-open i Stockholm (där jag hade 3 blomstermandala event) har jag stylat loungen med gröna blad, så som tex monstera och airplants. Airplantsen som kommer från Aeroteket har jag blivit helt kär i under denna styling! Dessutom adderade jag palmer, ormbunkar och strån för att förstärka känslan av sommar vid havet. De fantastiskt fina krukorna kommer från en annan favoritbutik, Hedentorps Plantskola, ett måste om du är i trakterna!

Mercedes_Benz_Lounge_SwedishOpen
Mercedes_Benz_Blomsterstyling

Känslan i loungen är varm, välkomnande och inbjudande. En plats jag gärna tillbringar tid på de kommande veckorna. Man har ju onekligen bra vy över tennisen!

Båstad_Tennis

I Tennisgallerian har Mercedes-Benz en popup butik med försäljning av olika produkter. Stringhyllan på väggen där flertalet produkter exponeras har mjukats upp med inslag av växtlighet. Känslan jag ville åt är att det ska kännas varmt och välkomnande och att man gärna kan bli inspirerad att plocka in mer växtlighet i sin inredning hemma. De gröna bladen och luftplantorna bidrar till denna känsla. 

Mercedes_Benz_Tennisgallerian
Mercedes_Benz_airplants
FlapJack_HannaWendelbo
Luftplantor_Aeroteket
Mercedes_Benz_Tennisgallerian
Aeroteket

Fredagen den 21 juli äger den stora Mercedes-Benz VIP-festen rum, ett event som är något utöver det vanliga. Även här har jag fått uppdraget att göra blomsterstylingen, och den kommer bli något utöver det vanliga, men hur det ser ut får bli en överraskning till festen. Jag kan avslöja att vissa element kommer kännas igen från detta uttryck, men ta sig helt nya propotioner! Mer om det senare!

Njut av sommaren!

/Hanna Wendelbo

MIDSOMMARKRANS

Hanna Wendelbo

MidsummerWreath_HannaWendelbo

Midsommar och jag har äntligen en ordentlig ursäkt för att få binda blomsterkransar i mängder. Jag brukar göra enklast möjliga för mig själv, och låta blommorna få tala.

Det första jag gör är att plocka blommorna. Så här års försöker jag klippa av alla blommor från daggkåpan så att den inte frösår sig så förskräckligt. Även penséerna och violerna sjunger på sista versen i krukorna så även de är tacksamma att använda i kransarna. Jag vill inte heller vara utan prästkragarna och smörblommorna, de två blommor som kanske mest av allt är förknippade med midsommar för mig. Vill du göra en krans så som jag gör följ denna enkla steg-för-steg-guide.

MidsummerWreath_in_the_making_HannaWendelbo

Jag börjar med att klippa till en lagom bit av Najdtråd och formar till en lämplig storlek för det huvud kransen ska sitta på. Den får gärna vara lite tight, då den har en viss tendens att töja sig.

Prästkrage_HannaWendelbo

Av de plockade blommorna formar jag små knippen av blommor. Varje liten sådan bukett lägger jag mot najdtrådringen och snurrar runt tråden så den fäster. Jag föredrar att använda lite slitstarkare knapphålstråd framför blomsterståltråd. Knapphålstråden är mjukare och följsammare och skär inte in i varken blomsterstjälkar eller hand. 

Midsommarkrans_HannaWendelbo

De små blomsterbuketterna läggs omlott längs hela kransen. När man sedan har täckt hela ringen, petar man in de sista stjälkarna under den första buketten och knyter ihop tråden så att den är ordentligt fäst.

Midsommarkrans_Bind_själv_HannaWendelbo

Man kan använda alla olika sorters blommor, men jag föredrar att ha en bas av något fluffigt som tex daggkåpans blommor eller hundkex (eller varför inte kirskålens blommor!) och därefter addera två eller tre andra sorters blommor. Dessutom väljer jag att hålla kransen ganska tunn så den vilar lätt på huvudet. Om man lägger kransen i en plastpåse, skvätter på lite vatten och förvarar i kylskåpet kan man göra kransarna både en och två dagar i förväg.

Midsommarkrans_HannaWendelbo

En blomsterkrans passar fint på en förskoletjej som till hösten äntligen är skoltjej på riktigt, eller hur?

Vill du har tips på hur du kan fixa en fin midsommardukning har jag gästbloggat hos Midbec Wallpaper, kika in HÄR. Gissa om det är mycket blommor som gäller på mitt midsommarbord?

 

Önskar er alla en riktigt fin midsommar!

/Hanna Wendelbo