kontakta mig

vill du komma i kontakt med mig använd formuläret här bredvid eller skicka ett mail till hanna@hannawendelbo.com 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

BLOMSTERMANDALA-WORKSHOP MED MERCEDES BENZ

Hanna Wendelbo

HannaWendelbo_mercedesbenz_blomstermandalaII.jpg

Blomstermandala-workshop, för fjärde gången, jajemen (!) tillsammans med Merceds Benz. Denna gång var det en härlig skara på fyrtio nyfikna människor som sökt sig till Mercedes Benz Pop-Up Store på Regeringsgatan i centrala Stockholm för att förenas i en afton i craftifulness i blommornas magiska värld.

Blomsterfrämjandet_Svenskodlat.jpg

Blomsterhavet, som snart skulle dissekeras ner till sina beståndsdelar, kommer från Blomsterfrämjandet. De svenskodlade krukväxterna var frodiga härliga exemplar av till exempel begonior, engelsk pelargon, vivor, geranium och hortensia. Rena lyxen att sätta tänderna, nej jag menar händerna i! Färgskalan dominerades av rosa, aprikos och cerise, med accenter i blått, gult och vitt. Tror att vi alla drabbades av vårkänslor inför detta blomsterhav. 

Mercedes_Benz_popup_Stockholm.jpg

Mercedes Benz Pop Up Store är i två etage, men de lyxiga, härliga bilarna i ovanplan och denna fina lokal i nedre plan. Här serveras läckra luncher från Råkultur på vardagarna och dessutom är lokalen perfekt ställe att sitta och jobba på om man behöver miljöombyte någon dag. Och när det är dags för mandala-workshop kan jag knappast tänka mig en bättre lokal! När man blomsterpillar har man en viss tendens att sprida ut sig, men vi fick plats här allihop även om blombladen placerades både här och där.

Blomsterpill-med-HannaWendelbo.jpg

Mina blomstermandala-workshop börjar alltid med en kort dragning om varför det är så härligt att blomsterpilla, hur jag började med det och blev smått besatt, och några små tips på vägen hur man går till väga för att köra igång. Det kan vara en viss tröskel man behöver ta sig över när man ska göra det förbjudna och ta sönder en vacker blomma, men med en hjälpande hand i rätt riktning brukar det lossna ganska så fort. 

HannaWendelbo_BlomstermandalaWorkshop.jpg

På mina workshopar visar jag två olika sätt som jag vill att man ska prova på. Har man andra idéer är man så klart så välkommen att prova, men för att man ska känna sig trygg och komma igång kan det vara skönt med konkreta råd och tips, vilket jag gärna bidrar med! Första metoden är att göra en klassisk mandala-form, då man börjar med att lägga ut en blomma i centrum och sedan fördelar blomblad som ringar runt det växande utåt. Trixet i sammanhanget är att våga bryta ner blomman till dess minsta lilla beståndsdelar, då det är så oväntade färger och formen man kan hitta där som inte är synliga vid första anblicken. Alltid så fascinerande!

HannaWendelbo_Mercedespopupse_Blomstermandala.jpg

Andra metoden är att "bara" lägga en halv form som man sedan med hjälp av appar i mobilen speglar och leker fram mönsterbilder. Det är något spännande som händer när man fotar sitt blomsterpill och sedan ser det på sin lilla skärm i mobilen, man ser det helt enkelt på ett annat sätt och fylls av välbefinnande för det är så vackert att titta på! I workshoparna uppmanar jag deltagarna att hela tiden fotografera sitt alster och testa i appar för att sedan gå tillbaka till blomsterpillandet. Det finns något intressant i processen där man vandrar mellan det digitala till det taktila i fingerspetsarna och tillbaka till skärmen på mobilen.

Pysselproffsen_Blomstermandala.jpg

Det blir en synnerligen speciell stämning under dessa workshops, kreativiteten flödar, stämningen är lugn och koncentrerad, fylld av flow, men energinivån är på topp! Pysselproffsen Dnilva, Created by Malin och DIYSweden in action. Nyfiken på allas alster kika in på Instagram under hashtagen #blomsterpillmedhanna. 

Blomstermandala-MercedesBenzPopup.jpg

Min kära tapetvän Emmie valde att lägga ut sin mandala på en marmorskiva, hur vackert blev inte det?

BlomstermandalaWorkshop_HannaWendelbo.jpg
HannaWendelbo_BlomsterpillmedHanna1.jpg
MercedesBenz_Blomstermandala_HannaWendelbo.jpg

Kreativiteten flödar och allt eftersom kvällen lider blir konstverken mer och mer kreativa. Här är Mercedes-logga, som ursprungligen ritades 1909, tolkad i blomsterpill. Fint, eller hur?

HannaWendelbo_BlomsterpillmedHanna_II.jpg
PlodderPR_Mercedes_Benz.jpg

Härliga Ploddran som håller i alla roliga event hos Mercedes Pop-Up Store. Glömt inte bort att följa henne på Instagram och Facebook så att du inte missar något härligt event under året. Jag överhörde att hon har riktigt roliga grejer på gång!

 

Nästa gång det är dags för blomstermandala-workshop kan det mycket möjligt bli i Göteborgs-trakten. Klicka in och följ mig på Facebook eller Instagram så missar du inte när jag berättar mer om det!

Må gott!

// Hanna Wendelbo

 

XMAS TIME WITH HANNA WENDELBO

Hanna Wendelbo

Xmastimewithhannawendelbo.jpg

För att fira det fantastiskt fina mottagandet av min kurs Kickstarta din Kreativitet för Brillbee har jag teamat upp med den bästa leverantören av konstnärsmaterial, Winsor & Newton så att du kan vinna finaste akvarellkiten så det verkligen inte längre finns några ursäkter för att börja måla!

Akvarell-blåklint.jpg

SÅ HÄR GÅR DET TILL:
1. Tävlingen äger rum på mitt konto på Instagram, där ska du gilla filmen jag har lagt upp där jag målar en krans i akvarell.

2. Därefter vill jag att du tipsar två vänner som du också tycker ska vara med och tävla.

3. Men, det är inte allt, för jag tänker verkligen tvinga dig till att fatta penna eller pensel i hand...! Jag vill att du ska skapar ett julkort, du får helt själv välja teknik, det har ingen betydelse, som du sedan postar på Instagram och använder hashtaggarna #alliwantforchristmasiswinsorandnewton och #xmastimewithhannawendelbo Jag påstår inte att det är en lätt tävling, men så är priserna ovanligt fina också!

Första-pris-Akvarell-HannaWendelbo.jpg

Första pris är ett stor rejäl plåtbox med 12 st akvarellfärger i konstnärskvalitet. I boxen finns det möjlighet att komplettera med ytterligare 12 färger om man vill. Akvarellblocket som ingår i detta kit är det bästa att ha med sig när man ska skissa på någon spännande plats. Kallpressat och i 100 % bomull är det en fröjd att måla på!

Andra-pris-Akvarell-HannaWendelbo.jpg

Andra pris är detta fina reseetui med 12 färger i Cotmans-kvalité från Winsor & Newton. I de två locken kan man blanda färg som man vill. Till detta kommer ett jättefint block som är perfekt när man ska skapa vykort och skicka till nära och kära!

Tredje-pris-Akvarell-HannaWendelbo.jpg

Tredje pris är det perfekta resekitet för akvarellfärger. Som du kanske har sett är det denna lilla box jag själv använder och som jag tar med mig överallt. I boxen finns 14 färger i Cotmans kvalité och dessutom ryms en fiffig pensel med en hylsa där man kan ha vatten i. Jag älskar verkligen denna lilla ask av möjligheter och är så glad för att ge någon chans att upptäcka alla härligheter detta skrin innebär! Till detta medföljer papper som är perfekt att måla vykort på.

akvarell-stranden.jpg

Tävlingen är öppen för alla som bor i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island. Den 17/12 kl 22.00 stänger tävlingen. Kort därefter utser jag tillsammans med Winsor & Newton Nordic de tre vinnarna, vårt beslut kan inte överklagas.

Om du känner att du saknar inspiration kan du kika in hos mig på Instagram varje torsdag kl 20:45 då jag sänder Live. Imorgon tänkte jag visa just lite tips och tricks om man vill måla sina egna julkort. Dessutom finns ju alltid kursen Kickstarta din Kreativitet som jag är mäkta stolt över!

 

Länge leve kreativiteten!

// Hanna Wendelbo

ASKAR & PLACERINGSKORT ATT LADDA NER - MITT BIDRAG TILL THE CREATIVE COLLECTIVE SWEDEN

Hanna Wendelbo

ChristmasBox-HannaWendelbo4.jpg

Julen måste inte tvunget vara röd eller hur? Med inspiration från säsongens blommor så som nejlikor, rosor och protea har jag ritat ett mönster som kan bli till askar och placeringskort, fria att ladda ner genom PDF:erna du hittar längst ner på sidan.

ChristmasCard_HannaWendelbo4.jpg

När jag fick förfrågan om att vara med i härliga Gina Willowday´s härliga kreativa nätverk The Creative Collective Sweden och ge mitt bidrag till lucka nr 6 i julkalendern var jag inte sen att tacka JA! Gina bjuder alltid på kreativitet så det sprutar ur öronen och att jag fick chansen att bidra i detta härliga gäng kändes oerhört smickrande.

ChristmasBox-HannaWendelbo3.jpg

När vi dukar bordet till jul är det mysigt att ha små överraskningar som tyder på den där extra lilla tanken om omsorgen om gästerna. Med en liten ask på vardera plats kan man ha tidig paketöppning. I asken kan man gömma en liten julgotta som man kan smaka på innan man bryter upp från långbordet. 

ChristmasCard-HannaWendelbo3.jpg

Placeringskort kan också vara bra att ha till långbordet så att rätt personer hamnar bredvid varandra och sprider riktigt bra energi. Placeringskorten skriver du enkelt ut på en skrivare och klipper sedan ut ur arket. Lätt som en plätt! Är du sugen på att göra asken, följ steg-för-steg-guiden nedan. PDF:erna hittar du längst ner på sidan.

ChristmasBox-HannaWendelbo1.jpg

Materialet du behöver för att göra en ask:

  • 2 ark av PDF:en på ett lite tjockare papper. Jag har använt ett med en gramvikt på 200 gr.

  • Sax.

  • Linjal.

  • Blyertspenna.

HannaWendelbo-freebie1.jpg
HannaWendelbo-freebie2.jpg

GÖR SÅ HÄR:

1. Skriv ut 2 ark av PDF:en, du behöver en till askens lock och en till askens botten. Klipp ut de 2 mönstrade fyrkanterna och en maggördel.

 2. Vi börjar med att göra locket. Vänd på arket och markera en mittpunkt, genom att lägga en linjal som diagonal och gör ett streck. Gör en diagonalmarkering genom de andra hörnen också.

2. Vi börjar med att göra locket. Vänd på arket och markera en mittpunkt, genom att lägga en linjal som diagonal och gör ett streck. Gör en diagonalmarkering genom de andra hörnen också.

 3. Vik in första hörnet mot mitten och gör samma sak med de andra tre hörnen. Var noga med att riktigt trycka till viken. Ju noggrannare man är desto finare blir asken!

3. Vik in första hörnet mot mitten och gör samma sak med de andra tre hörnen. Var noga med att riktigt trycka till viken. Ju noggrannare man är desto finare blir asken!

 4. När alla hörn är invikta mot mitten, vik in kanterna så att de möts i mitten. Upprepa med båda sidorna.

4. När alla hörn är invikta mot mitten, vik in kanterna så att de möts i mitten. Upprepa med båda sidorna.

 5. Vik ut två av de motstående hörnen. I pappret har du nu "vik" som markerar var hörnen i asken kommer att hamna.

5. Vik ut två av de motstående hörnen. I pappret har du nu "vik" som markerar var hörnen i asken kommer att hamna.

 6. Vik ena hörnet mot dig i det vik som är innerst. Askens lock ska bli kvadratiskt.

6. Vik ena hörnet mot dig i det vik som är innerst. Askens lock ska bli kvadratiskt.

 7. Vik upp det utfällda spetsiga hörnet och vik in den lilla fyrkanten som har bildats innerst genom att vika en diagonal. Gör likadant på motsvarande sida.

7. Vik upp det utfällda spetsiga hörnet och vik in den lilla fyrkanten som har bildats innerst genom att vika en diagonal. Gör likadant på motsvarande sida.

 8. Så här ser det ut när du har vikt in i båda sidorna.

8. Så här ser det ut när du har vikt in i båda sidorna.

 9. Det hörn som nu är över, viks in i asken och sticks under flikarna i botten.

9. Det hörn som nu är över, viks in i asken och sticks under flikarna i botten.

 10. Gör likadant med motstående sida. Nu är locket klart!

10. Gör likadant med motstående sida. Nu är locket klart!

 11. Askens botten gör man på samma sätt som locket steg 2 och 3, men sedan är det en liten förändring. Vik in sidan mot mitten, men vik den aningen över mitten. Askens botten måste bli aningen mindre än locket så att de passar ihop!

11. Askens botten gör man på samma sätt som locket steg 2 och 3, men sedan är det en liten förändring. Vik in sidan mot mitten, men vik den aningen över mitten. Askens botten måste bli aningen mindre än locket så att de passar ihop!

 12. Kanterna ska var vikta aningen omlott, upprepa på båda sidor.

12. Kanterna ska var vikta aningen omlott, upprepa på båda sidor.

 13. Upprepa nu steg 5-10 och snart har du askens botten klar.

13. Upprepa nu steg 5-10 och snart har du askens botten klar.

 14. Stick in botten i locket och montera gördeln på asken.

14. Stick in botten i locket och montera gördeln på asken.

ChristmasBox-HannaWendelbo5.jpg

TADAA! Asken är nu klar. Göm något gott i den som en liten överraskning vid julbordet. Jag stoppade i en pepparkaka men det skulle lika gärna kunna vara en något gott julgodis, eller kanske en rolig utmaning på något kul man kan göra efter maten?

ChristmasBox-HannaWendelbo.jpg

Hoppas att du gillar mitt bidrag till The Creative Collective Calendar. Nu är det bara till att ladda ner PDF:erna och sätta i gång och pyssla. Om du har lust får du gärna tagga dina bilder på sociala medier med #hannasjulpyssel så hittar vi varandra i flödet!

 Så här ser mallen ut till askarna.

Så här ser mallen ut till askarna.

 Så här ser mallen ut till placeringskorten.

Så här ser mallen ut till placeringskorten.

Om du gillar just mitt julpyssel så hittar du mer både HÄR och HÄR. Och får du inte nog av det så har du de 23 andra bidragen i The Creative Collective Sweden´s julkalender. Nu pysslar vi fram till jul!

// Hanna Wendelbo