kontakta mig

vill du komma i kontakt med mig använd formuläret här bredvid eller skicka ett mail till hanna@hannawendelbo.com 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

BLOMSTERMANDALA POP-UP I DRÖMLOKALEN

Hanna Wendelbo

På söndag äger Urban Garden Day rum här i Kungsbacka och i samband med detta håller jag på att ta en fantastisk lokal i besittning mitt i centrala stan. Lokalen har det perfekta ruffa uttrycket, fullt med historia och uttryck och här tänker jag bygga upp min egna blommiga värld. Under dagen kommer två blomstermandala workshops (12-13:30 och 15-16:30, tyvärr slutsålda) äga rum och då är det begränsad entré till lokalen, men alla övrig tid är man mer än välkommen att göra ett besök.

Blomstermandala_popUp_HannaWendelbo_UrbangardenDay
Blomstermandala_popup_HannaWendelbo_Kungsbacka

Enklare hembakt fika, prints och lite blommor kommer finnas till försäljning om allt går som det ska. Dessutom kommer den smyckade lokalen i sig vara värt att uppleva på plats. Just nu känns den som en vit kanvas som ropar på att få en blommig skrud. 

HannaWendelbo_Blomstermandala_popUp
Blomstermandala_popUp_HannaWendelbo

Till lokalen på Kyrkogatan 2, in på gården, tar man sig enkelt från Kungsbacka station om man kommer med tåget, några minuters promenad söderut och man är på plats. Bilen parkerar man enklast på Lindens Torg, precis på andra sidan ån.

Kyrkogatan_Kungsbacka_HannaWendelbo
HannaWendelbo_lupiner

Under denna dag händer otroligt många härliga saker i Kungsbacka, bland annat har kreatör Johan Brink öppens studio och visar röntgenbilder av växter tagna av Tor G. Nitzelius. Om någon känner igen Johans namn så kan det vara från hans fantastiska galleriverksamhet på Vallgatan 12 i Göteborg. Och som vanligt när Johan är inblandad är det bara så bra!

Urban_Garden_Day_Kungsbacka_HannaWendelbo

Dessutom så är 15 stycken trädgårdar öppna för besök under dagen kl 12-18 i centrala Kungsbacka. En av de mest inspirerande trädgårdar jag någonsin satt min fot i är Nordgården på Smidesgården 10 hos Claes och Lena. Där finns verkligen allt i en fantasifull harmoni.

Och är det så att du blir hungrig så kan jag varmt rekommendera dig till att ta en vego-burgare hos StreetFriends på Brända Tomten, där står Martin och lagar mat med mycket kärlek och alltid lika gott humör!

Varmt välkommen till Kungsbacka på söndag! 

/Hanna Wendelbo

 

A BRIGHTER FUTURE FOR CHILDREN ALL OVER THE WORLD

Hanna Wendelbo

NetClean_WorldMap_HannaWendelbo

Företaget NetClean utvecklar och levererar världsledande tekniska lösningar som identifierar och blockerar övergreppsbilder på barn på nätet. Med hjälp av deras datorprogram kan övergreppsbilder upptäckas, barnen kan identifieras och förövarna stoppas. Deras kunder och samarbetspartners finns över hela världen och som ni kan förstå så är det ett otroligt viktigt arbete de gör för att skapa en bättre värld för oss alla att leva i. 

Varje år samlar NetClean ett antal användare av detta system till en konferens där de diskuterar utvecklingen och hur de kan möta de nya utmaningar som tiden innebär. Till denna konferens ville de ta fram ett unikt minne för att ge till deltagarna som tack för deras medverkan. Uppdraget gick till mig.

Den unika bilden ville vi skulle spegla NetCleans värderingar och kom vi fram till att budskapet skulle vara ”A Brighter future for every child in this world”. Upplagan är endast i 45 exemplar, signerad och numrerad och framtagen helt exklusivt till NetClean.

När jag funderade på vad jag skulle göra för motiv som verkligen stärkte upp ett så starkt och viktigt budskap gick mina tankar i banor som att på internet finns inga landsgränder eller egentliga hinder så som det finns regler och lagar i köttvärlden. NetCleans produkt har inte heller dessa begränsningar och kan skydda och hjälpa barn över hela jordklotet. Där och då började jag fundera på att göra en blomstrande värld utan gränser så som vår vision ändå på något sätt måste se ut för vår framtid.

Förslaget föll i god jord och processen påbörjades. Jag började med att rita upp en världskarta med tunna blyertslinjer, starkt stiliserat, på ett stort ark. Därefter gick jag ut i trädgården och samlade ihop växtmaterialet jag ville jobba med. Bara den första biten, med Asien, Kina och halva Ryssland tog 4 timmar i anspråk att göra, detta är den mest avancerade blomsterpills-bild jag någonsin har gjort. Efter att varje världsdel var blomsterpillad och klar tog jag en bild. De olika bilderna sammanfogade jag sedan i datorn till en helhet, men med så lite manipulation som överhuvudtaget var möjligt.

HannaWendelbo_Blomsterpill_Asien
HannaWendelbo_Blomsterpill_SouthAmerica
HannaWendelbo_Blomsterpill_Greenland
HannaWendelbo_Blomsterpill_NetClean
HannaWendelbo_Blomsterpill_NetClean_1

I världskartan gömmer sig smultronblommor. Finns det något som jag förknippar med en härligt bekymmerslös barndom så är det att trä smultron på grässtrån, något jag önskar att alla barn ska ha möjlighet att uppleva.

Om detta är frågor som intresserar dig rekommenderar jag dig starkt att kika in hos  Anna Borgström på LinkedIn, som är ansvarig för att driva Netclean, där hon delar med sig av de hoppfulla och intressanta framsteg som görs i inom detta otroligt viktiga område.

/Hanna Wendelbo

STENKUL EVENT MED COSENTINO SCANDINAVIA!

Hanna Wendelbo

Cosentino_Scandinavia_Eternal

Nu har jag gjort premiär som festfixare och eventplanerare och det var stenkul! Företaget heter Cosentino och det var deras skandinaviska avdelning som i veckan lanserade den nya kollektionen Eternal. Dagen började med Öppet Hus för återförsäljare, stenhuggare och kunder och avslutades med en middag för bloggare och influencers. Detta är det första större jobbet där jag och min man Martin jobbar tillsammans, vilket har varit oerhört roligt!

Cosentino_Scandinavia_Eternal_BloggerEvent

Bakgrunden till företagets Cosentino är man i generationer tillbaka har brutit marmor i orten Macael, men sonen Cosentino såg hur naturresurserna tog slut i jakten på att bryta större och större marmorblock. Han såg hur berget av ratat spill växte och tänkte att det borde man kunna göra något med. Han satsade allt han hade på att ta fram en stenskiva av spillet, med resultatet ett material som både var sämre och dyrare än den riktiga marmorn, vilket var så lyckat.  Det krävdes många och långa processer som sedan ledde fram till den produkt som vi idag kallar Silestone, vilket är en kvartskomposit.

Cosentino_Scandinavia_EternalParty

När vi först blev presenterade för kollektionen Eternal och de tillhörande magiskt vackra bilderna föll idéerna ganska fort på plats. Det kändes som om det på bilderna var statyer i marmor som tittade på oss genom evigheten.  För en kväll ville vi väcka tre antika kvinnliga filosofer till liv från evigheten för att höra vad de hade att berätta för oss om vår samtid. Våra musor för kvällen var Aspasia, Hypatia och Thermpistoclea.

Aspasia från Miletos, som levde omkring 400 f Kr, umgicks med både Platon, Sokrates och Perikles. Man kom gärna till henne för att diskutera filosofi och politik.

Hypatia från Alexandria, intresserade sig för matematik och astronomi och kan vara den första kända kvinnliga matematikern.

Themistoclea från Delfi, var grekisk prästinna, filosof och matematiker. Hon var Pythagoras lärare och är den kvinna som första av alla fick kallas filosof. 

Cosentino_Scandinavia_EternalParty

Vi tänkte att det vara spännande att leka med tanken om att få ta del av tankar som är mer än tvåtusen år gamla och relatera till vad vi tänker idag. Jag är tacksam för att kunna räkna Pythagoras sats, det är faktiskt ganska ofta i mitt yrke som mönsterdesigner som jag måste klura ut vad hypotenusan kan vara i mina konstruerade bilder. Häftigt hur vissa saker är eviga genom tidens gång!

Cosentino_Scandinavia_EternalParty

Vi ville frammana en kontinental och storlagen känsla på upplevelsen. Vi fick låna in en 2 ton tung häst i granit och en liggande manlig skulptur. Växter lånades in i en stor skala från extremt vänliga Blomsterlandet i Kungsbacka. Palmer, apelsinträd, fikonträd, buxbomsklot och formklippt uppstammad tuja blev den perfekta inramningen till både entre och showroom.

Cosentino_Scandinavia_HannaWendelbo
Cosentino_Scandinavia_OnInterior

I showroomet dukade vi ett härligt långbord, där olika provplattor av kollektionen fick fungera som en bas för vita blommor utplacerade i nivåer. All rekvisita inlånade från fantastiska On Interior och blev onekligen en snackis runt bordet. Härligt att få tänka extravagant och jobba med marmorkulörens färgskala tillsammans med vita rosor och alla detaljer sedan i guld.

Cosentino_Scandinavia_Dekton
Cosentino_Scandinavia_Cool_Wall

För att försäkra känslan i de olika miljöerna i showroomet adderade jag några produkter på varje ställe. Här syns den fantastiskt fina Dekton-skivan Trilium, som faktiskt fungerar både inomhus och utomhus. Tänk dig denna i ett utomhuskök, galet snyggt! Kannan kommer från By On och är verkligen en favorit.

Cosentino_Scandinavia_WorkPlace

Skivor är ett otroligt tacksamt material. I showroomet finns exempel på otroligt fina Ikea-hack, där man har utgått från en vanlig möbel men sedan ersatt ytorna med en vacker stenskiva. Resultatet blir både lyxigt och gediget.

Cosentino_Scandinavia_Dinner
Cosentino_Scandinavia_Eternal

Maten på kvällen stod guerilla cateringfirman Mushy Mushy för som jobbade med att knyta an till företagets spanska ursprung. Cava och pinxos till välkomstminglet och sedan en spännande måltid av olika smårätter, serverade på stenplattor av olika slag. Mer bilder från den magiska kvällen kommer senare!

Cosentino_Scandinavia_EternalParty

Jag är så tacksam för alla som kom och avnjöt middagen med oss. Och jag kan verkligen tänka mig att ordna mer event där man får jobba med en helhetsupplevelse som denna, där mat, musik, miljö går hand i hand och förstärker en känsla!

Cosentino_Scandinavia_Eternal
Cosentino_Scandinavia_Marble_BodyPainting

Det flesta bilderna har Alice J tagit, några har jag bidragit med!

/Hanna Wendelbo