kontakta mig

vill du komma i kontakt med mig använd formuläret här bredvid eller skicka ett mail till order@hannawendelbo.com 

35 Trädgårdsvägen
Hallands län, 434 91
Sweden

0702938090

BLOGG

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

STENKUL EVENT MED COSENTINO SCANDINAVIA!

Hanna Wendelbo

Cosentino_Scandinavia_Eternal

Nu har jag gjort premiär som festfixare och eventplanerare och det var stenkul! Företaget heter Cosentino och det var deras skandinaviska avdelning som i veckan lanserade den nya kollektionen Eternal. Dagen började med Öppet Hus för återförsäljare, stenhuggare och kunder och avslutades med en middag för bloggare och influencers. Detta är det första större jobbet där jag och min man Martin jobbar tillsammans, vilket har varit oerhört roligt!

Cosentino_Scandinavia_Eternal_BloggerEvent

Bakgrunden till företagets Cosentino är man i generationer tillbaka har brutit marmor i orten Macael, men sonen Cosentino såg hur naturresurserna tog slut i jakten på att bryta större och större marmorblock. Han såg hur berget av ratat spill växte och tänkte att det borde man kunna göra något med. Han satsade allt han hade på att ta fram en stenskiva av spillet, med resultatet ett material som både var sämre och dyrare än den riktiga marmorn, vilket var så lyckat.  Det krävdes många och långa processer som sedan ledde fram till den produkt som vi idag kallar Silestone, vilket är en kvartskomposit.

Cosentino_Scandinavia_EternalParty

När vi först blev presenterade för kollektionen Eternal och de tillhörande magiskt vackra bilderna föll idéerna ganska fort på plats. Det kändes som om det på bilderna var statyer i marmor som tittade på oss genom evigheten.  För en kväll ville vi väcka tre antika kvinnliga filosofer till liv från evigheten för att höra vad de hade att berätta för oss om vår samtid. Våra musor för kvällen var Aspasia, Hypatia och Thermpistoclea.

Aspasia från Miletos, som levde omkring 400 f Kr, umgicks med både Platon, Sokrates och Perikles. Man kom gärna till henne för att diskutera filosofi och politik.

Hypatia från Alexandria, intresserade sig för matematik och astronomi och kan vara den första kända kvinnliga matematikern.

Themistoclea från Delfi, var grekisk prästinna, filosof och matematiker. Hon var Pythagoras lärare och är den kvinna som första av alla fick kallas filosof. 

Cosentino_Scandinavia_EternalParty

Vi tänkte att det vara spännande att leka med tanken om att få ta del av tankar som är mer än tvåtusen år gamla och relatera till vad vi tänker idag. Jag är tacksam för att kunna räkna Pythagoras sats, det är faktiskt ganska ofta i mitt yrke som mönsterdesigner som jag måste klura ut vad hypotenusan kan vara i mina konstruerade bilder. Häftigt hur vissa saker är eviga genom tidens gång!

Cosentino_Scandinavia_EternalParty

Vi ville frammana en kontinental och storlagen känsla på upplevelsen. Vi fick låna in en 2 ton tung häst i granit och en liggande manlig skulptur. Växter lånades in i en stor skala från extremt vänliga Blomsterlandet i Kungsbacka. Palmer, apelsinträd, fikonträd, buxbomsklot och formklippt uppstammad tuja blev den perfekta inramningen till både entre och showroom.

Cosentino_Scandinavia_HannaWendelbo
Cosentino_Scandinavia_OnInterior

I showroomet dukade vi ett härligt långbord, där olika provplattor av kollektionen fick fungera som en bas för vita blommor utplacerade i nivåer. All rekvisita inlånade från fantastiska On Interior och blev onekligen en snackis runt bordet. Härligt att få tänka extravagant och jobba med marmorkulörens färgskala tillsammans med vita rosor och alla detaljer sedan i guld.

Cosentino_Scandinavia_Dekton
Cosentino_Scandinavia_Cool_Wall

För att försäkra känslan i de olika miljöerna i showroomet adderade jag några produkter på varje ställe. Här syns den fantastiskt fina Dekton-skivan Trilium, som faktiskt fungerar både inomhus och utomhus. Tänk dig denna i ett utomhuskök, galet snyggt! Kannan kommer från By On och är verkligen en favorit.

Cosentino_Scandinavia_WorkPlace

Skivor är ett otroligt tacksamt material. I showroomet finns exempel på otroligt fina Ikea-hack, där man har utgått från en vanlig möbel men sedan ersatt ytorna med en vacker stenskiva. Resultatet blir både lyxigt och gediget.

Cosentino_Scandinavia_Dinner
Cosentino_Scandinavia_Eternal

Maten på kvällen stod guerilla cateringfirman Mushy Mushy för som jobbade med att knyta an till företagets spanska ursprung. Cava och pinxos till välkomstminglet och sedan en spännande måltid av olika smårätter, serverade på stenplattor av olika slag. Mer bilder från den magiska kvällen kommer senare!

Cosentino_Scandinavia_EternalParty

Jag är så tacksam för alla som kom och avnjöt middagen med oss. Och jag kan verkligen tänka mig att ordna mer event där man får jobba med en helhetsupplevelse som denna, där mat, musik, miljö går hand i hand och förstärker en känsla!

Cosentino_Scandinavia_Eternal
Cosentino_Scandinavia_Marble_BodyPainting

Det flesta bilderna har Alice J tagit, några har jag bidragit med!

/Hanna Wendelbo

HUSHÅLLS- OCH TOALETTPAPPER FÖR LAMBI

Hanna Wendelbo

HannaWendelbo_Inspiration

Det var någon gång i november som jag fick ett telefonsamtal från Johanna Bradford som undrade om jag var intresserad av ett mönsterprojekt. Jag svarade med ett rungande JA när jag fick veta att det rörde sig om en dekor till Lambis produkter och höll tummarna. Timingen på detta projekt skulle passa mig som handen i handsken som nybliven frilansande designer. Jag kände även att rapporterade mönster på pappersrullar var precis min kopp av te, efter alla år som tapetdesigner, det vara bara skalan och användningsområdet som möjligen skulle skiljas åt. 

Ganska fort dök det upp en bild i mitt huvud i researchfasen, jag ville att hushållspappret skulle göra sig fint i ett sommarkök där man dukade upp röda jordgubbar på blå-vitt porslin och började jobba i det spåret.

HannaWendelbo_skisser_Lambi

Jag började skissa med blått bläck i olika toner. Jag ville gärna att det skulle vara en slinga, eftersom det gör pappret så mycket lättare och trycka. Efter mina år som anställd designer i en fabrik vet jag vikten av att göra produkter som funkar med den tillverkningsmetod som finns så att det inte blir för mycket sekunda som man tyvärr bara kan slänga. Dessutom vill jag säkerställa att produkten blir bra och kan återproduceras i en kvalitetssäkrad omfattning.

Till saken hör dessutom att jag gillar slingor och rankor. Med trädgårdens sommarblommor i minnet började jag skissa blommor och blader på olika sätt. Efter en avstämning med Lambi fick jag veta att jag var på rätt spår och satte mig ner och målade upp originalet. Det var nästan som om det bra rann ur penseln. Ungefär som de där schackspelsrutorna som finns i tomtarnas verkstad på julafton.

HannaWendelbo_Lambi_Dekor

Tekniken jag använde mig av var som så att jag först skissade upp layouten på mitt papper, med korrekt utsatta mått, därefter gick jag över bladnerver och detaljer i blommorna med reservage-gummi med pensel och därefter målade jag formerna. Som avslutning suddade jag bort allt reservagegummi och fram trädde mönstret, rent och fräscht. Om du vill kika mer på detta kika in HÄR.

HannaWendelbo_Lambi_NordicDesign

När jag nu sitter med den färdiga produkten framför mig och njuter en balja kaffe i blå-vitt porslin känner jag mig nöjd när jag betraktar mitt verk. Det blev faktiskt som jag hade tänkt mig och jag hoppas att pappret ska hitta sin plats på många köksbord och toaletter i hela Norden nu i sommar.

/Hanna Wendelbo

LAMBI-NYTT MÖNSTER PÅ GÅNG!

Hanna Wendelbo

Lambi_HannaWendelbo_Blue

Snart ska jag få lov att berätta och visa mitt första jobb som frilansdesigner. I början på maj kommer nämligen det mönster som jag har ritat för Lambi som hamnar på toalettpapper och hushållspapper ut i butik. Mönstret är hemligt ett par dagar till men bilderna kan kanske ge dig en känsla för vad som komma skall?

Lambi_HannaWendelbo_Inspiration

Ser framemot lanseringen och så nyfiken på mottagandet!

/Hanna Wendelbo