kontakta mig

vill du komma i kontakt med mig använd formuläret här bredvid eller skicka ett mail till hanna@hannawendelbo.com 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

BLOMSTERMANDALA-WORKSHOP I SKÅNE

Hanna Wendelbo

Hjärtligt välkommen på Blomstermandala-workshop den 22 maj i samarbete med Skumpa & Spalje och Hemslöjden i Skåne. Kvällen börjar med mat, dryck och en inspirerande föreläsning om hur du kan maxa din kreativitet. Därefter sätter vi igång med att plocka sönder säsongens blommor ner till sina beståndsdelar för att sedan dekonstruera dem och skapa blomstermagi.

Jag kommer ge dig handfasta tips på hur du lägger ut blombladen med olika metoder och kreativa Appar på din smartphone som ytterligare kan förstärka ditt skapande.

Kvällens mat presenteras av matkreatör Susanna Bill, som driver Susannas Mat i Malmö. 

Biljetter till eventet köper HÄR, senast den 8 april. Antalet platser är begränsat så vänta inte för länge med din anmälan!

Blomsterpillet fungerar som en kreativ katalysator, och riktar sig inte bara till dem som har kreativa yrken utan även till dig som vill få in mer kreativitet i ditt vardagliga liv. Vi fokuserar på görandet, processen, eller tänka-utanför-boxen som man brukar säga. 

När man uppmanas att blomterpilla jobbar man med alla sinnen, inte minst känseln, lukten och synen. Sinnen som man mår bra av att träna upp. Koncentrationen måste vara fullständig på det man har framför sig och på så sätt blir det en mindfullness övning i sig.

Det tacksamma med att jobba med blomblad är att allt blir vackert. Olika former, färger och ytor finns i växtmaterialet vilket gör att man tvingas att stanna upp och reflektera. Jag kan lova en kväll fylld av inspiration, kreativitet och nya tankar!

Vill du kika på hur det såg ut när jag gjort liknande event kika HÄR och HÄR.

Hoppas vi ses!

/Hanna Wendelbo

FRÅN SKISS TILL FÄRDIG KOLLEKTION - VILLA DALARÖ

Hanna Wendelbo

HannaWendelboDesign_Zinnia

I dagarna släpps Villa Dalarö, den tapetkollektion som blev min sista för Sandberg Wallpaper. I kollektion ingår två av mina egenritade mönster Zinnia och Wilma. Wilma var det första mönstret jag ritade i min karriär som tapetdesigner när jag började på Sandberg år 2001, kanske att man skulle kunna kalla det en klassiker vid det här laget?

Ibland är vägen lite krokig till hur ett mönster blir till. När det gäller designen Zinnia började den som så många gånger med en idé som jag försökte få ner på post-it-lappar. Jag ville ha en stor maffig mönsterbild som verkligen skulle ta plats på väggen.

SandbergWallpaper_HannaWendelbo_Zinnia

När jag så kände att jag hade fångat idén och essensen av uttrycket jag ville åt, skissade jag upp mönstret i full skala och satte igång att måla upp det. I och med att mönstret är tänkt för limtryck jobbade jag med lite större och grövre former, vilket sedan blir så vansinnigt snyggt just i den trycktekniken. När jag ritar mönster för limtryck använder jag mig oftast av gouachefärger.

SandbergWallpaper_HannaWendelboDesign

När man målar upp originalet gör man oftast det i ganska så grälla färger, detta för att underlätta vid separeringen av mönster. Dvs den process där man översätter varje färg i designen till en egen tryckbar vals. Själva färgsättningen av kollektionen kommer först i nästa steg.

SandbergWallpaper_VillaDalarö_HannaWendelbo

När man jobbar med att ta fram en hel kollektion jobbar man med färgsättningen av alla mönster parallellt. Målsättningen är att hela kollektionen ska kännas harmonisk men ändå spännande. När vi tog fram Villa Dalarö ville vi att den skulle kännas som en komplett kollektion för ett helt hem. Några mönster fick sticka ut och vara tyngre i färgskalan, medan vissa skulle kunnas lätta och luftiga. Jag kan avslöja att just färgsättningsbiten i kollektionsframtagningsprocessen är min favoritfas!

SandbergWallpaper_SurfacePrint_HannaWendelbo

När sedan färgskalorna är genomarbetade och börjar sätta sig är det dags att ge färginstruktioner till tryckarna. Tapettryckarna på Sandberg besitter en enorm kunskap om färg, i deras händer känner man sig alltid trygg.

SurfacePrint_Roller_HannaWendelbo
SurfacePrint_Machine_HannaWendelbo

Visst är hon en vacker gammal Madame, limtrycksmaskinen?

HannaWendelboDesign_Zinnia_green
HannaWendelboDesign_Zinnia_Blue
HannaWendelboDesign_Zinnia_grey

Tapetmönstret Zinnia fick tre olika färgställningar, en grön med rosa blommor, en blå med svagt havregula blommor och sedan en grå neutral med gulblänkande pistiller.

SandbergWallpaper_VillaDalarö_HannaWendelbo

Uppdraget att styla kollektionen gick till fantastiska Marie Strenghielm. Hon och fotograf Anna Malmberg har gjort ett magiskt jobb med att visualisera essensen av kollektionen. När jag betraktar slutresultatet kan jag inte göra det utan att bli väldigt stolt över hur det hela faktiskt blev. Vill du se mer bilder på kollektionen kika in hos Mari, hoppas att ni ska gilla vad ni ser!

Må gott!

Hanna Wendelbo

HÄNG MED PÅ #FOTOUTMANINGMARS2017!

Hanna Wendelbo

Fotoutmaningmars2017_HannaWendelbo

För fjärde året i rad har jag tagit initiativet till en kreativ utmaning på Instagram i månaden mars. Varje dag har ett nytt tema, fritt att tolka utifrån eget tycke och smak. Man kan vara med alla dagar eller de dagar då lusten och tiden finns. Huvudsaken med fotoutmaningen är att vi tillsammans boostar kreativiteten. Det finns inga regler eller pekpinnar, det enda man behöver göra är att publicera en bild på temat och märka upp med #fotoutmaningmars2017 på Instagram.

Jag är väldigt förtjust i homonymer, dvs ord som har två olika betydelser, flödet på Instagram blir så spännande när man kan tolka på så olika sätt! Men jag har precis som föregående år även gjort en engelsk lista på orden.

Fotoutmaningmars2017_English_HannaWendelbo

Jag har sedan förra året ett konto på Instagram som heter @fotoutmaningmars2017 där jag varje dag repostar några bilder som har fångat mitt öga i flödet. En stor del av nöjet med fotoutmaningen är att hitta nya inspirerande konton att följa! 

För att du ska få mesta möjliga ut av Fotoutmaningmars2017 vill jag ge dig 3 tips:

  • Våga ta ut svängarna i ditt bildspråk! Ta en fundering på vinkel, ljus och komposition, men framför allt våga att utmana dig själv. Tanken är fotoutmaningen ska boosta dig i din kreativitet och göra mars till en riktigt rolig och utvecklande månad!
  • Posta gärna nytagna bilder, men det är inget tvång! Om nöden kniper en dag så är det helt ok att ta en gammal bild som passar in på temat. Men tagga inte upp gamla bilder i flödet som inte har med temat att göra, det blir tillräckligt många ändå.
  • Kommentera på andras bilder utifrån att ge positiv feedback! Det blir så mycket roligare att vara med när man känner att det faktiskt är någon som ser vad för fiffigt man hittar på! Lägg gärna lite tid på att kika runt i flödet och säg hej, det är ju ett socialt media vi befinner oss på.

Föregående år har det när månaden är slut legat runt 40.000 bilder under respektive hashtag, ganska imponerande vilken kreativitet som släpps loss samtidigt som ljuset återvänder till vårt land!

Hoppas att ni vill hänga med i utmaningen, mig hittar ni på Instagram som @hannawendelbo. Vi ses i flödet!

/Hanna Wendelbo

 

 

Nyfiken på föregående års teman? Så här har de sett ut: 

 #Fotoutmaningmars2016

#Fotoutmaningmars2016

 #Fotoutmaningmars2015

#Fotoutmaningmars2015

 #Fotoutmaningmars2014

#Fotoutmaningmars2014