kontakta mig

vill du komma i kontakt med mig använd formuläret här bredvid eller skicka ett mail till order@hannawendelbo.com 

35 Trädgårdsvägen
Hallands län, 434 91
Sweden

0702938090

BLOGG

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

Filtering by Category: Blomsterlandet

BLOMSTERFRUKOST MED BLOMSTERLANDET!

Hanna Wendelbo

HannaWendelbo_Blomsterdesigner.jpg

För att fira och lansera mitt och Blomsterlandets samarbete, som startades upp i och med de annonser som går i magasinen just nu, bjöd vi på en blomsterfrukost tillsammans med Polhem PR. Och vilken härlig morgon det blev!

Blomsterlandet frågade mig om jag kunde göra en blommande tapet, PÅ RIKTIGT, och det är just denna som syns i annonser i magasinen. Snacka om drömuppdrag för en nördig tapetdesigner! Blomsterlandet jobbar utifrån tre olika uttryck under denna säsong varav det första temat heter "romantisk lantidyll" och jag ska inte sticka under stol med att just det temat går som hand i handsken för mig. I filmen berättar jag hur jag skapade denna levande blomstertapet, klicka in så får du veta hur tankarna gick.

HannaWendelbo_Blomsterlandet_Blomstertapet.jpg
FairTradeRosor_Blomsterlandet.jpg
Tulpaner_Blomsterlandet.jpg

Tillsammans med ett tjugotal härliga journalister och stylister från inrednings- och trädgårdsmagasin började vi vår morgon med blommor och blad. I tapeten har jag använt mig av tulpaner, ranunkler och rosor tillsammans med det gröna så som murgöna, eucalyptus och ormbunkar och just dessa blommor var vårt material denna morgon.

Johanna i djup koncentration.

Johanna i djup koncentration.

Blomsterarrangemangen gjordes genom att krukor var fyllda med oasis som man sedan placerade blommor och blad i. Det finns några enkla knep att ta till när man ska göra just den här typen av blomsteruppsättningar:

TRE TIPS:

1. Ställ krukan på den höjd som blommarna ska betraktas på. Ska blommorna upplevas uppifrån ska du göra arrangemanget i den höjden. Ska blommorna vara fina rakt framifrån och till exempel placeras på en lite högre byrå, tänk på att jobba med ögonen i den höjden på krukan.

2. När jag sätter samman en sådan här uppsättning börjar jag med att göra en grön bas. Tänker jag att buketten ska ha en riktning så gör jag linjerna redan från början i de gröna bladen.

3. När väl större delar av den gröna basen är på plats placerar jag blommorna i uppsättningen. Då tänker jag mig att blommorna ska dansa i buketten och vara som härliga individer på bästa mingelpartyt. Alla blommor i uppsättningen ska interagera på något sätt, alla kanske inte är engagerade i det stora samtalet, men de ska vara medvetna och uppmärksamma på vad som händer runt om kring den. Jag brukar inte tänka i att man ska ha udda antal blommor i buketten, vilket är ett vanligt tips, utan jag kan tycka att även tvåsamheten kan vara fin och dekorativ.

Therese visste exakt att hon skulle göra sin uppsättning som en riktgt bra köksfest. Men hon har ju å andar sidan grym koll på just kök.

Therese visste exakt att hon skulle göra sin uppsättning som en riktgt bra köksfest. Men hon har ju å andar sidan grym koll på just kök.

Blomsterfrukost_PolhemPR.jpg

Att få börja morgonen med blommor och blad var det fler än jag som njöt av. En skön stämning med hög energi med djup koncentration la sig i rummet hos Polhem. Alla uppstämningar blev helt magiska och så personliga. Alla arrangerade sina egna små blomsterpartyn.

Blomsterlandet_Blomsterfrukost.jpg
Blomsterfrukost_HannaWendelbo.jpg
Blomsterfrukost_Blomsterlandet.jpg
Matilda på Family Living matchade nagellack och bukett. Åh så underbart!

Matilda på Family Living matchade nagellack och bukett. Åh så underbart!

Blomsterbukett_Blomsterfrukost.jpg

Ljuvliga VintageEmma hade färgskalan helt klar för sig och frossade i de härligaste rosa kulörer. Alla fick så klart ta med sig sina mästerverk hem, visst är det underbart att ha en rejäl blomsterbukett att njuta av till helgen?

VintageEmma_Blomsterfrukost.jpg
Blomsterlandet_Blommor.jpg
Primula_Blomsterlandet_Blomsterfrukost.jpg

Under året kommer jag att bjuda på mer härliga tips när det gäller blommor och odlande med hjälp av Blomsterlandet både här på bloggen och i fysiska sammanhang. Nästa gemensamma stopp blir den stora trädgårdsmässan i Stockholm, Nordiska Trädgårdar, där jag kommer bygga upp en utställningsbalkong men även hålla workshops i Blomsterlandets monter. Håll ögonen öppna här i mina kanaler så kommer jag berätta mer om det längre fram, men sätt en bock i almanackan redan nu den 22-25 mars!

Må Gott!

// Hanna