kontakta mig

vill du komma i kontakt med mig använd formuläret här bredvid eller skicka ett mail till order@hannawendelbo.com 

35 Trädgårdsvägen
Hallands län, 434 91
Sweden

0702938090

BLOGG

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

RITA-MÖNSTER-WORKSHOP!

Hanna Wendelbo

HannaWendelbo_surfacepattern_wallpaper.jpg

Designa mönster är något av det roligaste jag vet. Men om möjligt är det ännu roligare att få lära ut mina kunskaper till andra och inviga människor i mönsterritandets magiska värld. I alla fall hade jag och mina workshop-deltagare det väldigt roligt på min första Rita Mönster workshop i lördags!

Rita-Mönster_Worksshop_HannaWendelbo-1.jpg

Workshopen är en kreativ utbildning där jag lär jag ut tre olika metoder för att skapa mönster. Efter mer än 18 år i branschen har jag samlat på mig ett gäng tips och trix som jag under tre och en halvtimme gör mitt bästa att förmedla. Med hjälp av notislappar, tuschpennor, akvarellpapper, penslar, gouache och akvarellfärger ger jag deltagarna kunskap och redskap till att kunna rita mönster utan dyr datautrustning eller tekniska kunskaper i program. Jag ritar min mönster till stora delar för hand och på det sätt jag skapar mönster vill jag förmedla och inspirera mina deltagare!

Rita-Mönster_Worksshop_HannaWendelbo-2.jpg

Det blev en otroligt fin stämning i gruppen. De mest fantastiska mönster växte fram i spännande rapporter. Den där speciella känslan av djup koncentration men samtidigt med en energinivå som nästan känns elektrisk infann sig fort i rummet. Jag älskar den känslan!

Målsättningen är att kursdeltagarna ska få kunskap om olika designmetoder för att sätta sina motiv i rapport och designa mönster som kan appliceras på produkter så som tex kuddar och mobilskal eller bara för att spara och njuta av själv!

Rita-Mönster_Worksshop_HannaWendelbo-3.jpg
HannaWendelbo_tulpanmönster.jpg

Utifrån ett givet tema får varje kreatör skapa ett mönster med hjälp av notislappar, en teknik som jag i princip använder till alla mönster jag ritar. Det är enkelt att se hur rapporten blir över en större yta och det går ganska fort att måla ut det om man vill.

Rita-Mönster_Worksshop_HannaWendelbo-5.jpg
Rita-Mönster_Worksshop_HannaWendelbo-6.jpg
Rita-Mönster_Worksshop_HannaWendelbo-7.jpg
Rita-Mönster_Worksshop_HannaWendelbo-8.jpg
HannaWendelbo_originalmålningar.jpg

För att visa hur man går från skiss till färdigt mönster visar jag mina skisser och original och hur de sedan har blivit som tex färdig tapet. Alla frågor är välkomna, vi pratar om allt i från trycktekniker till vilken färg eller pensel som är bäst för vad.

När mönsterna sedan ska målas ut kan man välja på att antingen jobba med akvarell eller gouache. Jag visar hur man använder dem, skillnaden på de olika teknikerna och vilket uttryck man får av gouache och akvarell. Workshopen är till för att prova på och lära sig något nytt!

Rita-Mönster_Worksshop_HannaWendelbo-9.jpg
Rita-Mönster_Worksshop_HannaWendelbo-10.jpg
Rita-Mönster_Worksshop_HannaWendelbo-11.jpg

LOKALEN

Lokalen vi håller till i ligger på Fabriksgatan 43 i Göteborg, ett stenkast från Korsvägen där tex Universeum och Liseberg ligger. Nästa tillfälle att delta i workshopen Rita Mönster är fredagen den 30/11 kl 13:00-16:30, kom vettja, det här var superkul! Priset för utbildningen är 1295:- inkl. moms och då ingår allt material.

BLI EN STJÄRNA PÅ INSTAGRAM
Även fredagen den 30 november kan man kombinera min workshop med Martin Wendelbos uppskattade Instagram Crash Course. En högintensiv och underhållande utbildning med utgångspunkt i de digitala plattformarna i allmänhet och med Instagram i synnerhet. Hur lyckas man på Instagram? Kanske är du en kreatör, men vill veta hur du ska nå ut och visa vad du kan med hjälp av sociala medier? Då är detta kursen för dig! Fredag 30/110 kl 09:30-12:00 Pris 1295:- inkl. moms. Kursmaterial ingår.

Är du intresserad av någon av våra workshops skicka då ett mail till martin.wendelbo@gmail.com så får du all information du behöver! Vill du hellre ringa nås Martin på 0702-938090. Hoppas att vi ses! Jag är superpeppad efter detta första härliga kreativa gäng!

MISSA INTE!
I samma lokal kan man den 9 november delta i den otroligt inspirerande workshopen Våga Måla Tusch med Anette PatternPlan, mer info om detta hittar du HÄR. Kan varmt rekommendera Anette som kursledare, hon är fantastisk, ja kanske till och med makalös i sin mission att frälsa oss med att VÅGA uttrycka oss kreativt. Med henne blir det otroligt lätt, alla blir genier!

// Hanna Wendelbo

P:S. Känner du att du gärna hade velat vara med på en av mina workshop men att Göteborg ligger för långt bort? Spana in min online-kurs Kickstarta Din Kreativitet som du hittar här!